Kevään jaZZanti-sarjan päätös: Erik Lindströmin stipendi 2014 ja Trio Urho


urho_jazzanti_02

Helsinki Jazz ry:n kevään jaZZanti-sarja päättyi tänään Laulumiehissä Erik Lindströmin säätiön vuotuisen stipendin jakotilaisuuteen, jonka musiikillisesta annista vastasi Trio Urho, jonka jäsenistä kaksi on entisiä stipendiaatteja.

Stipendin saajaksi valittiin tänä vuonna pianisti ja säveltäjä Artturi Rönkä, jonka aiempiin meriitteihin kuuluvat Young Nordic Jazz Comets -kilpailun Suomen osakilpailuvoitto nykyisen AR Quartetin riveissä ja viime vuoden Pori Jazzin vuoden taiteilijan arvonimi. 

Erik Lindströmin stipendin tarkoitus on kannustaa nuoria jazz-muusikoita opintoihin ulkomailla ja Rönkä olikin osuvasti tällä viikolla Hollannissa workshopissa, mutta osallistui tapahtumaan epäsuorasti – Trio Urho nimittäin esitti Röngän tekemän sovituksen Erik Lindströmin kappaleesta Pikku Midinetti.

Illan bändinä toimi siis viime vuoden Flow-festivaaleillakin Tiivistämön kattauksessa esiintynyt Trio Urho, joka soitti niin omaa materiaalia kuin lainakappaleitakin mm. Charlie Parkerilta. Saksofonisti Ville Vannemaa on tehnyt vahvasti tuloaan yhtenä sukupolvensa lahjakkaimmista nuorista soittajista ja hyvin sujui harmoniasoittimettoman trion johto nytkin.

Bändin positiivisin yllättäjä tällä keikalla oli kuitenkin rumpali Mikko Arlin, joka vakuutti niin lievästi dekadentinkin agenttijazzahtavan tunnelman luomisessa omissa biiseissä kuten Mr. Urho ja Veho Blues kuin riemukkailla fillirepäisyillä perinteisemmässä materiaalissa.

Bassossa Teemu Åkerblom oli mies paikallaan, tarvi sitten luoda harmonista pohjaa Vannemaan saksofonille tai rytmisiä rakenteita Arlinin kanssa.

Yhden kappaleen ajaksi bändiin liittyi stipendin jaosta Erik Lindströmin kanssa päättävän Jazz & Pop-Arkiston JAPAn hallituksen puheenjohtaja pianisti Jaska Harjula, jonka kanssa vedettiin rentoa soittamisen iloa täynnä ollut perinteisemmän jazz-ilmaisun ylistyslaulu.

Trio Urho

  • Ville Vannemaa, tenorisaksofoni
  • Teemu Åkerblom, basso
  • Mikko Arlin, rummut
  • feat. Jaska Harjula, piano

JaZZanti-sarja jatkuu taas syksyllä tuttuun tapaan tiistaisin Laulumiehissä. Tulevista keikoista tiedotettiin seuraavasti:

  • 30.9. Kalle Kalima & Sonny Heinilä Duo
  • 21.10. Trio Sanni Orasmaa, Mikko Innanen & Kari Ikonen
  • 28.10. Kuara – Per Jørgensen, Samuli Mikkonen, Markku Ounaskari
  • 11.11. Seppo Kantosen Trio – Seppo Kantonen, Eero Tikkanen, Joonas Riippa

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *