Jazz-Espa 2014 – William Suvanne Quartet


10554112_801483603217314_256503763_n

Tämän vuoden Jazz Espa -festivaali tuo Espan lavalle jazzia joka päivä aina lauantaihin 2.8. asti ja sunnuntaina homma huipentuu M-Barin terassilla JazzPiknikkiin, jossa mukana neljä huippukokoonpanoa. Festarin mitta on siis viime vuosista noin puolittunut tänä vuonna kun Jazzliitto suuntaa resursseja syksyn Jazz Finland -showcase festivaaliin.

Meininki käynnistyi tänään aurinkoisessa hellesäässä William Suvanne Quartetin setillä. Setti kulki alkuvuodesta julkaistun The Tenor –tahtiin, levy kuultiin järjestyksessä lähes alusta loppuun yhdellä kappalemuutoksella – päätösbiisi All In!in tilalla kuultiin aiemmin setissä Tuna. Biisien välissä hyväntuulinen Suvanne kertoili Las Vegasiin sijoittuvan lievästi kornin taustatarinan.

Suvanteessa on saksofonistina paljon samaa kun Timo Lassyssa ja musiikissa on paljon samaa 60-luvun svengiä. Levyltä kuunneltuna vertailu alkuperäisiin 60-luvun Blue Note -levyihin tulee armottomasti mieleen, mutta livenä vetävä musiikki puolusti paikkaansa paljon paremmin. Erityisesti menevä The Dare ja ositaain yleisön keskuudessa kulkien soitettu On the Strip olivat hienoja. Hyvä live-elämys!

Bändissä Suvanteen lisäksi soittavat pianossa Five Corners Quintetistakin tuttu Mikael Jakobsson, joka toisaalta hoiti tontin kokemuksella, mutta olisi voinut solistina olla räväkämpi, bassossa Tuure Koski, jonka useat soolot sen sijaan miellyttivät Jazzpossun korvia ja rummuissa nuoremman polven edustaja Mikko Arlin, jota oisi voinut bändissä tuoda enemmänkin esille, ainakin toukokuun Trio Urho -keikalta jäi niin positiiviset vibat.

10535092_305560602955122_949971012_n

  • William Suvanne, saksofoni
  • Mikael Jakobsson, piano
  • Tuure Koski, basso
  • Mikko Arlin, rummut

Jazz-Espa jatkuu seuraavasti loppuviikon:

Ti 29.7. Sami Linna Quartet
Ke 30.7. Eliina Mäkiranta Quartet
To 31.7. Equally Stupid
Pe 1.8. Eero Koivistoinen Quartet
La 2.8. klo 18: Young Nordic Jazz Comets 2014: Elena & The Rom Ensemble

Sunnuntain JazzPiknikissä mbarin terassilla esiintyvät:

  • Virta
  • Manuel Dunkel Quartet
  • Timo Lassy Band feat. Joyce Elaine Yuille
  • Dalindèo
  • We Jazz DJs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *