Jazz-Espa 2014 – Sami Linna Quartet


IMG_20140729_160301

Heinäkuun lämpimät ilmat ovat saaneet Helsingin näyttämään parhaat puolensa ja kauniiseen kesäkaupunkiin sopii mainiosti myös Jazz-Espa festivaalin mukava jazz-tunnelma. Yleisöä on tuntunut olevan viime vuotta enemmän ja paljon väkeä veti myös tiistain Sami Linna Quartet, jonka setti täytti paitsi lavan edustan myös Kappelin terassin.

Muusikillisen osaamisen lisäksi vahvasti tyylikkäisiin kenkiin panostanut kvartetti, jonka juuret ovat kitaristi Sami Linnan tohtorintutkintokonsertissa, soitti paitsi omia sävellyksiään niin myös mm. McCoy Tynerin biisejä, joten vähän maanantain William Suvanteen tavoin oltiin 60-luvun Blue Note -pohjalta liikenteessä.

Linnan rinnalla toisena vahvana solistina kuultiin saksofoneissa Jussi Kannastetta, joka ihastutti etenkin sopraanosaksofonilla.

Aiemmin kvartetissa on kuultu Mikko Helevän hammondia, mutta tällä kertaa soundin kivijalkana toimi Antti Lötjösen basso. Muutos teki ehkä osittain hyvääkin, sillä bändi kuulosti parhaimmillaan kun soitossa oli McCoy Tynerin hengessä dramaattista ja terävää modaalista meininkiä, jota hammondin pehmeä ääni Jazzpossun kokemusten mukaan usein pyöristää liikaakin.

Rumpujen takana Teppo Mäkynen soitti mehukkaasti, etenkin Tynerin Man from Tanganyikan afrikkalaishenkinen rytmiikka toimi ja soolot toimi totta kai!20140729_163309

Lavan edusta ja Kappelin terassi täyttyivät mukavasti keikan aikana

Sami Linna Quartet

  • Sami Linna, kitara
  • Jussi Kannaste, saksofonit
  • Antti Lötjönen, basso
  • Teppo Mäkynen, rummut

Jazz-Espa jatkuu päivittäin lauantaihin asti ja viikon lopettaa mbarin terassilla koko päivän kestävä JazzPiknik. Lisätietoja festivaalin sivuilta.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *