EYOT – Similarity


eyot

Tässäpä uutta tuoretta soundia korviinne Serbiasta. Nelihenkinen EYOT yhdistelee pianojazz-vaikutteita rock-henkisiin rakenteisiin lievin balkan-mausteinkin.

Bändi on ollut kasassa vuodesta 2008, tänään ilmestyvä uusi levy Similarity on kolmas julkaisu. Musiikin juuret ovat pianisti Dejan Ilijicin soolopianomateriaalissa, olipa EYOT vuonna 2006 Ilijicin ensimmäisen soololevynkin nimi. Vuosien varrella bändi on keikkaillut jo 18 maassa ja tunnustusta on tullut kriitikoilta ja yleisöiltä.

EYOTin soundi on herkkua tämän päivän pohjoismaisen ja brittiläisen rockia, elektronista musiikkia ja jazzia yhdistelevien bändien kuten vaikkapa Oddarrang, Virta, GoGo Penguin tai Hidden Orchestra ystäville. Näihin merkittävimpänä erona EYOTissa ovat Marko Stojiljkovicin rock-henkiset bassokuviot jotka luovat biiseille jämäkät rakenteet, tsekatkaa vaikka alta avausraita How Shall the Dust Storm Start.

 

Basson ja Milos Vojvodicin rumpujen päälle musiikin kudosta luovat pääosassa Ilijicin piano ja enemmän soundin värittämispuolella Sladjan Milenovicin kitara.

Biisirakenteiltaan EYOT onkin lähempänä rock-musiikkia kuin jazzia, biisit hengittävät rytmien ja kuvioiden hypnoottisen toiston voimalla eikä niinkään sooloista ja improvisoinnista ammentaen. Mutta toimiihan musiikki näinkin, parhaimmillaan toistoissa kasvava musiikki muodostaa komean draaman kaaren samaan tapaan kuin kotimainen Oddarrang.

Ehdottomasti tutustumisen arvoinen bändi jos modernin rock-musiikin ja jazzin rajapinta kolisee.

Tänään virallisesti ilmestyvää levyä saa ostaa MP3 muodossa iTunesista tai Amazonista tai fyysisenä CD:nä suoraan bändiltä.

Bändiä voi myös seurata FacebookissaTwitterissä tai kotisivujen kautta.

EYOT

  • Dejan Ilijic – Piano
  • Milos Vojvodic – Drums
  • Marko Stojiljkovic – Bass
  • Sladjan Milenovic – Guitar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *