Jazzia Art Goes Kapakka -festareilla 2014


AGK-korkki

Art Goes Kapakka alkaa tänään. Tässä Jazzpossun jazzhenkiset poiminnat tarjonnasta:

Sunnuntai 17.8.

21.00 Bar No 9 – Miehet tiskillä

Tänäkin vuonna Bar No 9:ssä Miehet tiskillä teemalla levysoitin ja kaksi puhaltajaa. Mukana menossa DJ Bunuel (levyt), Timo Lassy (saksofoni) ja Mikko Innanen (saksofoni).

Tiistai 19.8.

19.00 Rivoli/Rivoletto – KOK Trio

Viime vuonna Flow’n tiivistämössäkin soittanut kitarajazzyhtye KOK Trio soittaa Rivolissa – vahvat sähköiset blues/funk -vaikutteet, vähemmän perinteinen jazzkitara. Samuli Kivelä (kitara), Teemu Åkerblom (basso) ja Aleksi Kinnunen (rummut)

19.30 Kosmos – Tea For Two

Kahden nuoren jazzarin duo soittaa standardeja omia biisejä – Adele Sauros (saksofonit), Sami Nummela (rummut).

20.30 Rytmi – Duo Ikiranka

Juha Kujanpää (harmoni ja koskettimet) ja Joakim Berghäll (saksofonit ja lyömäsoittimet) improvisoivat pelimanni- ja kansanmusiikkipohjalta.

21.30 Sir Eino – Mopo

Räväkkä viime viikonloppuna Flow’ssa hurmannut suosikkitrio Mopo soittaa puoli kymmeneltä Sir Einossa. Kokoonpano tuttu Linda Fredriksson (saksofonit, kellopeli ja pitkähuilu), Eero Tikkanen (kontrabasso, huuliharppu ja kumikana) ja Eeti Nieminen (porokello, munniharppu ja rummut).

Keskiviikko 20.8.

20.00 O’Malley’s – Equally Stupid

Monikansallinen räväkkä trio julkaisi alkuvuodesta ensilevynsä Exploding Head ja kiersi Suomea – lue juttu Juttutuvan keikasta! Nyt liikkeellä vähemmän monikansallisena ilman sveitsiläisrumpali David Maieria:  Pauli Lyytinen (tenorisaksofoni), Sigurdur Rögnvaldsson (baritonikitara) ja Jesse Ojajärvi (rummut)

21.00 Bryggeri Helsinki – Saara Soisalo Sings Carmen McRae’s  Album Bittersweet

Laulaja Saara Soisalo tulkitsee Carmen McRae’n esittämää musiikkia. Keikan selkärangan muodostaman Bittersweet -balladilevyn vahvistukseksi on otettu McRaen tulkitsemaa Thelonious Monkin musiikkia. Saara Soisalo (laulu), Mikko Helevä (piano), Wade Mikkola (basso) ja Heikki Sandrén (rummut)

22.00 Juttutupa – Mighty Mighty

Myös Mighty Mighty julkaisi ensimmäisen levynsä tänä vuonna italialaisella Schemalla – tsekkaa See the Light Spotifysta. Modernia näkemystä 60-luvun svengistä vähän Five Corners Quintetin tyyliin, mutta myös 70-lukulaisia vaikutteita. Kokoonpanossa eturivin jazz-miehiä: Kari Setälä (piano ja koskettimet), Mikko Pettinen (trumpetti), Jussi Kannaste (tenorisaksofoni), Jori Huhtala (basso) ja Jussi Lehtonen (rummut).

Torstai 21.8.

19.00 Kuja Bar and Bistro – Emma Salokoski & Johanna Juhola

Monista jazz-yhteyksistä tuttu Emma Salokoski esiintyy Kujalla harmonikkataiteilija Johanna Juholan kanssa.

20.30 Belge Bar & Bistro – Katu Kaiku

Viime vuonna perustettu Katu Kaiku on lähteny jazzstandardien parista omille teilleen – vaikutteita bebopista, free jazzista, populaarimusiikista ja vuodenajoista. Adele Sauros (sopraano- ja tenorisaksofoni), Mikael Saastamoinen (kontrabasso) ja Erik Heikkinen (rummut)

21.00 Sir Eino – Jaron Freeman-Fox & The Opposite of Everything

Festivaalin kanadalaisvieraiden musiikissa klassinen virtuositeetti ja villi punk-sieluisuus yhtyvät maailmanmusiikin folk- ja jazz-illaksi mitään tyylilajia kaihtamatta. Jaron Freeman-Fox (laulu ja viulu), Sam Davidson (klarinetti), David Atkinson (haitari), Ian De Souza (basso) ja Dan Stadnicki (rummut)

Perjantai 22.8.

21.00 Teurastamo – JuuriDixie

JuuriDixie tuo 1910- ja 20-lukujen perinnejazzia 2000-luvulle reteällä otteella. Pekka Seppänen (klarinetti), Martti Vesala (trumpetti), Hannu Lamminmäki (pasuuna), Miihkali Jaatinen (banjo), Samppa Leino (tuuba) ja Niklas Ahlsved (rummut)

Lauantai 23.8.

23.00 Botta/Manala – Päätösklubi : Jimi Tenor

Rytmimusiikin kameleontti Jimi Tenor (laulu, saksofoni ja koskettimet) päättää festarit Bottalla lauantaina 23.8.

Lisätietoja ja muu ohjelmisto löytyy festarin sivuilta.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *