Tomi Salesvuo East Funk Attack


EFA

 

Rumpali Tomi Salesvuo on vaikuttanut suomijazz-skenessä jo 90-luvun alkupuolelta lähtien – parhaiten ehkä Salesvuo muistetaan 90-luvun keskeisiin bändeihin kuuluneesta XL:stä. Salesvuon uusimmassa projektissa pistellään isolla porukalla energistä funkkia – tämä projekti on yhdeksänhenkinen East Funk Attack.

Ison kokoonpanon soundi on levyllä asiallisen tiukka ja muhkea – bilebändin elkeet ovat hallussa ja rytmi verissä. Bändin YouTubessa olevat livevideot todistavat, että elävänäkin soitto kulkee ja meininki on kohdallaan – tämä bändi lienee parhaimmillaan konsertissa.

Bändin laulusolisti Anniina Karjalainen tuli tunnetuksi aikoinaan ensimmäisen Idols-kauden finalistina, mutta sittemmin veri on vetänyt poppihommista vahvemmin rytmimusiikin puolelle. Laulu jää vähän heikoksi väkevämpää julistamista kaipaavissa biiseissä, mutta esim. iisimmin rullaavassa Jojossa toimii hyvin. Soitinsolisteista vahvimmin äänessä ovat nimekäs kitaramies Marzi Nyman, jonka soitossa tuttuun tapaan yhdistyvät liukkaan notkea soitto vahvasti efektien murtamaan sähköiseen kitarasoundiin ja saksofonisti Roope Löflund, joka revittelee muutaman soolon todella komeasti.

Bändin omissa biiseissä miellyttävät erityisesti hieman leikkisätkin sävelkulut joita kuullaan Mr. Princessä, Jojossa ja Jones Boogies Another Roundissa, oiskohan funkin lisäksi kuunneltu Zappaakin. Pakkopullalta sen sijaan tuntuvat pakollinen esittely- ja tanssilattiallemaanittelubiisi EFA ja levyn päättävä lakisääteinen fiilistelyballadi Be With Me joka erityisesti on osoittautunut Jazzpossulle melkoiseksi tervanjuonniksi ja biisin alusta loppuun kuuntelu-% onkin sangen matala.

Levyn kohokohdaksi nousee lainabiisi – Herbie Hancockin 70-luvun funk-kauden klassikko Hang Up Your Hang Upsjossa useampikin solisti on levyn parhaassa vedossa.

Uutta levyä myy ainakin Levykauppa Äx: LP+CD . Sitä voi kuunnella myös Spotifysta.

Livenä bändin voi tsekata levyjulkkaritunnelmissa huomenna 3.9. Tavastiaklubilla ja kiertueella Suomessa seuraavasti:

KE 03.09. HELSINKI, Tavastia (Levynjulkkari)
KE 22.10 KAJAANI, Kouta-sali
TO 23.10. LAPPEENRANTA, Old Cock
PE 24.10 IMATRA, Osmos Cosmos
LA 15.11. PORI, Monttu
TO 18.12 OULU, 45 Special

  • Anniina Karjalainen, laulu
  • Kasperi Kallio, rhodes & moogi
  • Roope Löflund, saksofoni
  • Mari Talala, trumpetti
  • Marzi Nyman, kitara
  • Matias Kiiveri, kitara
  • Jarkkis Toivanen, basso
  • Joonas Kaikko, perkussiot
  • Tomi Salesvuo, rummut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *