Nassaun Fasaani – Return


nassaun_fasaani

Vuodesta 2010 asti toiminut hauskasti nimetty Nassaun Fasaani on päässyt ensilevyyn asti. Bändin perustivat rumpali Toni Porthén ja saksofonisti Joonatan Rautio vuonna 2010 ja siinä soittavat edellämainittujen lisäksi bassoa Juho Kivivuori, lyömäsoittimia Abdissa ‘Mamba’ Assefa ja koskettimia Jussi Fredriksson, jonka johtama Jazz HUG on levyn julkaisija.

Nassaun Fasaanin musiikki on sähköisen lipevää fuusio-groovea. Porthénin ja Mamban lyömäsoittimet saavat rytmijalan vipattamaan; Kivivuoren sähköbasso ja Fredrikssonin koskettimet luovat 80-luvun jälkeisen fuusion sähköisen soundimaailman jota vastaan Raution saksofoni tarjoaa orgaanisempaa kontrastia.

Nassaun Fasaani on kansainvälinen lintu. Maailmanmusiikin rytmejä tosin on haettu enemmän Afrikan suunnasta kun kotiseuduilta Bahamalta. Useammalla biisillä on swahilinkielinen nimi ja kyllä sen musiikistakin kuulee ja toimii hyvin – vastustamattomasti groovailevat Majira, Wanaajili ja Tarangire ovat levyn parasta antia.

Fasaani
Nassaun Fasaanissa on vähän kaikkea

Paradoksaalisesti Jazzpossun makuun Fasaani on vahvuuksissaan myös heikoimmillaan – sliipattu fuusiosoundi nimittäin kuulostaa Jazzpossun korviin vähän liikaa ysäriltä – vähän liian syvällä ollaan Dave Weckl-Frank Gambale-John Patitucci -henkisissä tunnelmissa.

Toisaalta ysäriretroilu/nostalgia on tällä hetkellä monissa asioissa melko pinnalla eikä Nassaun Fasaani ole suinkaan ainoa uusi rumpalin perustaman bändin jazz-levy joka ammentaa myöhempien aikojen fuusio-funkista – vähän samoilla jäljillä ovat myös Tomi Salesvuon East Funk Attack ja tällä viikolla levynsä julkaiseva Mikko Hassisen Elektro GT, joten suomiskenessä voidaan puhua jo tämän syksyn yhdestä trendistä.

Levyä myyvät Digelius ja Levykauppa Äx. Se on myös kuunneltavissa Spotifysta.

Seuraa bändiä Facebookissa.

nassaunfasaani

  • Toni Porthén – rummut
  • Joonatan Rautio – saksofonit, EWI, kosketinsoittimet
  • Jussi Fredriksson – piano, Rhodes, kosketinsoittimet
  • Juho Kivivuori – basso
  • Abdissa ‘Mamba’ Assefa – lyömäsoittimet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *