Hans Olding-Jaska Lukkarinen Quartet levyjulkkarikeikalla Digeliuksessa


olding-lukkarinen_1

 

Ruotsalaiskitaristi Hans Oldingin ja suomalaisrumpali Jaska Lukkarisen yhteinen kvartetti julkaisi ensimmäisen levynsä Ruotissa syksyllä ja nyt levyn Suomen julkaisun tiimoilta bändi soitti Suomessakin muutaman keikan. Helsingissä bändi soitti tänään intiimin keikan levykauppa Digeliuksessa, johon oli saapunut iltapäivällä kolmisenkymmentä jazzin ystävää.

Tekee hyvää kuulla aina välillä taitavasti soitettua modernia mainstream jazzia ilman turhaa kikkailua tai yrittämistä. Erityisesti Lukkarinen oli reilun tunnin setissä hienossa vedossa. Tässä(kin) blogissa Lukkarinen on enemmän tullut mainittua projekteista joissa flirttaillaan muiden genrejen kanssa (mm. Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana, Dalindèo, Jukka Eskola Orquesta Bossa), mutta nyt ainakin tuntui siltä että parhaimmillaan hän on kuitenkin puhtaan jazzin parissa ja kvartetin muu kolmikko antoi riittävästi vastapainoa ja Mattias Wellinin basson varmaa pohjaa että Lukkarisen luovuus pääsi loistamaan.

Kitarassa Olding pitäytyi jazzkitaran peruskuvastossa – erityisesti soolojen melodisuus miellytti ja hyviä olivat myös sävellykset vaikka ehkä biiseistä pisimmän korren vetikin tällä kertaa Lukkarisen vanhempi biisi Stewardess.

Vaikka kvartetti toimii Oldingin ja Lukkarisen nimissä niin iso panos on myös saksofonisti Karl-Martin Almqvistilla, joka on osallistunut myös sävellyspuoleen. Ei ehkä räväkin eturivin saksofonisankari – mutta eipä tuollaista tässä kokoonpanossa tarvinutkaan. Parasta oli nimittäin kuitenkin loppupeleissä toimiva yhteissoitto – viimeisenä biisinä kuullun Zeilin herkullinen kahdeksantahtisten soolojen vuoropuhelu lopuksi sen näytti.

Digelius on mitä miellyttävin iltapäivän keikkapaikka. Tällaista elävää kaupunkikulttuuria tuskin moni vastustaa – Fredrikinkadunpuoleisista isoista ikkunoista näkyneistä ohikulkijoista monet hidastivat kulkuaan kaupan kohdalla ja osa jäi kuuntelemaan toviksi musiikkia, moni hymyili. Toivottavasti fyysiset levyt kävivät kaupaksi!

Kvartetin uutta levyä voi tiedustella Digeliuksesta vaikka sitä ei vielä verkkokaupassa näykkään, siitä vielä lisää tässä blogissa myöhemmin.

olding-lukkarinen_2

  • Hans Olding, kitara
  • Karl-Martin Almqvist, tenorisaksofoni
  • Mattias Wellin, basso
  • Jaska Lukkarinen, rummut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *