UMO & Paquito D’Rivera Savoy-teatterissa 13.2.


paquito-umo

UMOn juhlavuosi jatkui orkesterin vanhan tutun – latin jazz -legenda Paquito D’Riveran vierailulla. Loikattuaan kotimaastaan Kuubasta D’Rivera ystävystyi UMOn pitkäaikaisen kapelimestarin, Esko Linnavallin, kanssa ja 80-luvulla vieraili UMOn solistina kolmesti. Heti konsertin alkupuolella D’Rivera ilmoittikin omistavansa jokaisen soittamansa nuotin Linnavallille ja muutenkin tunnelma oli erinomaisen lämmin ja karismaattinen D’Rivera viihdytti yleisöä ammattimiehen elkein.

Linnavallin lisäksi kaksi settinen oli muutenkin kunnianosoituksia täynnä – osansa saivat niin bebop-legendat Dizzy Gillespie ja Charlie Parker kuin Latinalaisen Amerikan musiikin suurnimet kuten Antônio Carlos Jobim, Astor Piazzolla, Ernesto Lecuona ja Chucho Valdez saipa osansa kunnianosoituksista Johann Sebastian Bachkin.

Pääsolistina toimi D’Rivera itse alttosaksofonilla ja klarinetilla. Erityisesti Jazzpossua miellytti D’Riveran klarinetin soitto, joka virtasi kauniisti ja ketterästi ajatuksen nopeudella. Toisena tähtisolistina lavalla piipahti muutaman biisin ajan D’Riveran pitkään tuntenut Eero Koivistoinen.

UMOn riveistä solisteina kuultiin enimmäkseen takarivin trumpettien luottomiehiä, mutta illan pisimmät korret vetivät erityisesti komealla akustisella kitarasoololla Tuomo Dahlblom ja rummuissa Markus Ketola.

Kaiken kaikkiaan taattu ja turvallinen viihdyttävä ilta latin jazzin perusasioiden äärellä. Hieman liiankin varman päälle tosin – musiikista tuli mieleen elokuva jossa bändi soittaa elegantissa yökerhossa tai konserttisalissa ja musiikki vaimenee kun kamera siirtyy takaoven kautta kujalle jossa tapahtuu jotain brutaalia, rosoista ja veristä ja juonen kannalta tärkeää – takaisin saliin palatessaan gangsteripomo suoristaa solmionsa, kampaa hiuksensa ja laittaa tekohymyn päälle ja esittää olevansa sivistyneen ja hienostuneen yhteiskunnan kelpo kansalainen niinkuin kaikki muutkin yleisössä.

 • Paquito D’Rivera, alttosaksofoni, klarinetti
 • Eero Koivistoinen, tenorisaksofoni
 • UMO Jazz Orchestra:
 • Puupuhaltimet:
 • Jouni Järvelä
 • Mikko Mäkinen
 • Teemu Salminen
 • Olli Ojajärvi
 • Pertti Päivinen
 • Pasuunat:
 • Heikki Tuhkanen
 • Mikko Mustonen
 • Mikko Haanpää
 • Mikko Sinivalo
 • Trumpetit:
 • Teemu Matsson
 • Timo Paasonen
 • Mikko Pettinen
 • Tero Saarti
 • Komppi:
 • Kirmo Lintinen – piano
 • Tuomo Dahlblom – kitara
 • Ville Huolman – basso
 • Markus Ketola – rummut
 • Mikko Helenius – bandoneon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *