Oddarrang Kuudennella Linjalla


oddarrang_kutonen

 

Rumpali Olavi Louhivuoren johtama kokeellista genrerajoja ylittävää musiikkia soittava Oddarrang aloitti eilen kolmen kaupungin lyhyen Suomen kiertueen Helsingistä Kuudennelta Linjalta.

Ohjelmiston kulmakivenä toimi edelleen syksyllä 2013 ilmestynyt viimeisin levy In Cinema, jonka sävellykset on suureksi osaksi tehty lyhytelokuvien musiikiksi. Kiertueen muilla keikoilla perjantaina Kuhmossa ja lauantaina Tampereella mukana onkin myös tämä visuaalinen puoli, mutta Kutosella mentiin pelkällä musiikilla.

Tiedä sitten oliko visuaalien puutteella kuinka paljon osuutta asiaan, mutta aivan parhaaseensa ei Oddarrang eilen yltänyt. Parasta antia olivat odotetusti In Cineman lyhyemmät “hittibiisit” The Sage ja Self-Portrait joissa post-rockmaisesti kasvava dynamiikka loi livenäkin hienon draaman kaaren, joskin niissäkin huippukohdat olisivat saaneet olla vieläkin huumaavampia. Dynamiikaltaan hienovaraisemmat biisit kuten pitkä Missing Tapes from a Highway ja edellisen Cathedral levyn Arcane Light jäivät tällä kertaa hieman latteiksi ja parin kuukauden keikkatauon jälkeistä kankeuttakin saattoi aistia.

Oli kuitenkin ilo kuulla Oddarrangia pitkästä aikaa elävänä ja soitto kiertueen edetessä jäntevöitynee ja musiikki yhdistettynä lyhytelokuvien visuaaliseen komponenttiin on hieno elämyksellinen keikka, joten kiertueen muita keikkoja voi lämpimästi suositella genrerajoja ylittävän luovan musiikin ystäville:

  • 27 Feb Kuhmo-talo, Lentua Sali, Kuhmo (with movies)
  • 28 Feb Tampere-talo, pieni sali, Tampere (with movies)
  • Lasse Sakara, kitara
  • Osmo Ikonen, sello
  • Ilmari Pohjola, pasuuna, koskettimet
  • Lasse Lindgren, basso
  • Olavi Louhivuori, rummut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *