PLOP – Unicorn


plop-unicorn

Avantgardetrio PLOPin kolmannella levyllä Unicorn uutena mausteena on sähköisyys etupäässä Ville Herralan sähköbasson muodossa. Soundista tulee mieleen Ornette Colemanin sähköinen free funk -kokoonpano Primetime.

Funkahtava bassottelu tuo myös leikkisyyden vahvasti pintaan. Rytmikkäät Trois Couleurs: Brun, Ridge Over Troubled Water, Happy Impotent ja Beat Lehem nostavat hymyn huulille. Unicorn onkin tähän mennessä PLOPin kepein levy – vertauksia Mopoon ei voine välttää.

Bändin huumorintajua korostaa myös mahtava kansikuva säkenöivästä yksisarvisesta revontulten alla, jossa on kuuleman mukaan tavoiteltu Nightwish henkeä.

Kokeellisen jazzin kulmikkuutta on kuitenkin vielä roppakaupalla. Mikko Innasen saksofonit murisevat ja kiljuvat paikoin voimakkaasti ja sähköistä hälyä luodaan paitsi sähköisesti vahvistetulla saksofonilla myös rumpali Joonas Riipan sähkökitaroilla ja neljäntenä jäsenenä vierailevan Ville Riipan sähköisin efektein.

Kokonaisuus on oiva paketti. Free funk -sähkösoundi toimii yllättävän hyvin ja mikä olisi voinut olla vain kuriositeetti kasvaa vahvaksi levyksi – tältä pohjalta tehtyä PLOPpia kuuntelisi useammankin levyn.

PLOP esiintyy tänään Malmitalolla 17.00 – bassossa varamiehenä Eero Tikkanen.

Kevätkiertue jatkuu seuraavasti:

Mar 30 Loviisa (FI)
Mar 31 Kitee (FI)
Apr 1 Joensuu (FI)

PLOP:

  • Mikko Innanen, saksofonit, kantele, munaleikkuri, huilut
  • Ville Herrala, bassokitara
  • Joonas Riippa, rummut, rumpukone, kitara
  • Ville Riippa, levysoitin, efektit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *