PLOP Malmitalolla Jazz ‘n Jamissa


plop_jazznjam

Juuri viime viikolla uuden levynsä Unicorn julkaissut PLOP vieraili Helsingissä kevätkiertueellaan sunnuntaina Malmitalolla kuukausittain järjestettävässä Teppo Hauta-ahon kuratoimassa Jazz ‘n Jam sarjassa.

PLOPin vakiobasisti Ville Herrala joutui istumaan tällä kertaa katsomon puolella tulehtuneen kätensä johdosta, mutta tuuraajaksi oli saatu mitä sopivin herra PLOPin ilkikuriseen avantgarde/free meininkiin – Moposta monille tuttu Eero Tikkanen, joka uuden levyn sähköistä henkeä kunniottaen soitti myös sähköbassoa.

Uuden levyn Prime Time -henkiseen free funk -huvitteluun ei sinänsä lähdetty sähköisinäkään hetkinä, Tikkasen sähköbasismi oli pikemminkin punk- tai garage-henkistä tykittelyä.

Saksofoneissa, huiluissa ja muissa satunnaisissa vehkeissä Mikko Innanen oli omimmassa elementissään villin free jazzin ja perinteisen bebop-ilmaisun perustalle rakennetun avantgarden parissa – eksoottisten huilujen kautta löytyi myös komeita tunnelmia. Hieman harvemmin Innasen soittamaa sopraanosaksofoniakin kuultiin Tikkasen sävellyksessä Polska från Västra Böle ja kuulosti erittäin hyvältä – ehkä vähän jopa semmoista Coltrane meets pohjoismainen kansanmusiikki meininkiä.

Rumpujen takana Joonas Riippa kävi läpi repertuaarinsa laidasta laitaan korostetun liioitellusta vispilöinnistä terävämpiin funk-rytmeihin ja mitä monipuolisempaan kilkutteluun. Taskutrumpetin kautta Riippa osallistui myös musiikin melodiallisempiin puoliin – Jazzpossun erikoispisteet jaettakoon taskutrumpettia soittaneesta röhkivästä possulelusta.

Hyvää vapautunutta ja luovaa jazzia sopivalla pilkkeellä silmäkulmassa ja Tikkanen sopi PLOPpiin kuin nenä päähän. Hyvä pojat!

Kiertue jatkuu vielä seuraavasti:

  • Mar 31 Kitee (FI) PLOP
  • Apr 1 Joensuu (FI) PLOP

Seuraavan kerran PLOP livenä Helsingissä 5.5. Bar Favelassa. Uutta levyä saa tilata ainakin Levykauppa Äxästä.

Ensi kuussa Jazz ‘n Jam jatkuu 26.4. viime vuoden Jazzpossun top 5 kotimaisten levyjen listallekin päässyt Sid Hille Contemporary Collectiven konsertilla jota voi lämpimästi suositella.

  • Mikko Innanen, puhaltimet, kantele, muut
  • Eero Tikkanen, bassot
  • Joonas Riippa, rummut, lyömäsoittimet, taskutrumpetti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *