Jukkis Uotila – The Herbie Hancock Legacy


jukkis

Uusimmalla julkaisullaan Jukkis Uotila pureutuu tänään 75-vuotispäiviään viettävän Herbie Hancockin musiikkiin. Uotilan piano saa seurakseen The Herbie Hancock Legacy -levyllä taitureita vanhemmasta ja nuoremmasta sukupolvesta. Ulkomaisena tähtivieraana rummuissa Hancockin ikätoveri Billy Hart joka soitti Herbien Mwandishi-aikakauden sähköisessä bändissä 1969-1973. Nuoremmista suomalaisista mukana ovat tenorisaksofonissa Jussi Kannaste ja bassossa Jori Huhtala.

Levyn sävellykset ovat Hancockin 60-luvun akustisen kauden jälkipuoliskolta vuosien 1965 ja 1969 välillä julkaistuilta levyiltä. Erityisen vahvasti edustettuna on vuoden 1965 Maiden Voyage jonka kappaleista levyllä tulkitaan yhtä lukuunottamatta kaikki.

Alkuperäismateriaali saa ansaitsemansa käsittelyn ja levy onkin alkuperäisille sävellyksille uskollinen kunnianosoitus ja herkkua 60-luvun lopun hienostuneen jazzilmaisun ystäville – Maiden Voyagen ja Tell Me a Bedtime Storyn kaltaiset klassikkobiisit erityisesti hehkuvat bändin tulkintoina.

Hieno siivu ajatonta jazztunnelmaa – pisti miettimään miten jälkikäteen ajateltuna nopeasti 60-luvun lopulla vielä kukoistanut akustinen jazz väistyi levy-yhtiöiden julkaisupolitiikassa sähköisen fuusion tieltä Milesin Bitches Brew’n jälkimainingeissa.

KSJazzin julkaiseman levyn julkaisua juhlittiin eilen Koko Jazz Clubilla, joten sitä saanee Digeliuksesta näinä päivinä.

  • Jukkis Uotila, piano
  • Jussi Kannaste, tenorisaksofoni
  • Jori Huhtala, basso
  • Billy Hart, rummut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *