Raoul Björkenheim Ecstasy Loosessa


ecstasy

 

Ai ai, että on taas mukava olla Suomessa Helsingin monipuolisen ja korkeatasoisen jazztarjonnan äärellä. Eilenkin tiistaina katsahdus Seppo Hansteen mainioon jazzkalenteriin kertoi, että Helsingissä oli tarjolla peräti 7 mielenkiintoista jazzkeikkaa samana iltana. Runsaasta tarjonnasta illan valinnaksi muodostui Bar Loosen Raoul Björkenheimin isännöimän Jazz on the Loose -sarjan päätöskonsertti jossa juuri studiossa toisen levynsä äänityksiä tekemässä ollut Björkenheimin Ecstasy -kokoonpano soitti uutta ja vanhaa materiaalia.

Vahvaa materiaalia oli heti alusta lähtien kun hieman afro-henkisellä pentatonisjamittelulla lähdettiin liikenteeseen – puhdasta soittamisen iloa ja mukaansa tempaavaa draivia! Björkenheim itse soitti hieman perinteisemmällä rock/blues -otteella – kulmikkaampi free-kitarointi jäi nyt vähemmälle. Rytmisektion basisti Jori Huhtala ja rumpali Markku Ounaskari innostuivat Björkenheimin perässä riemastuttavan vapautuneeseen svengailuun, erityisesti Huhtalan solistinlahjat juuri Ecstasy tuntuu herättävän parhaiten. Tenori- ja sopraanosaksofoneissa Pauli Lyytinen revitteli myös hienosti.

Puolentoista tunnin setissä kuultiin nipullinen pitkiä vetoja, ensilevyltä mukana olivat S.O.S  ja The Sky is Ruby joiden määrätietoisessa kulussa kuului pitemmän yhteisen kokemuksen yhteen hitsaama varmuus. Uusia biisejä ei sen kummemmin esitelty, mutta lupaavalta kuulosti – odotukset uudelle levylle ovat nyt ainakin korkealla.

  • Raoul Björkenheim, kitara
  • Pauli Lyytinen, saksofonit
  • Jori Huhtala, basso
  • Markku Ounaskari, rummut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *