Helsinki Heat: We Play For You – Kantonen/Sarjasto/Tikkanen/Sommer


we_play_for_you

Helsingin vireän jazzklubikentän uusimpia tulokkaita on Iso Roban Point Barin alakerrassa järjestettävä rumpali Ilmari Heikinheimon isännöimä Helsinki Heat jossa painopiste on luovan improvisaation ja free jazzin päässä. Point Barin alakerran miljöö on tähän käyttöön sopivan rosoisa paikka – hyvää omaehtoisen pienimuotoisen tekemisen meininkiä!

Tänään sarjan viidennessä konsertissa julkisen ensiesiintymisensä suoritti We Play For You, jossa soittavat koskettimia Seppo Kantonen, alttosaksofonia Johannes Sarjasto, bassoa Eero Tikkanen ja rumpuja tanskalaissyntyinen Sibelius-Akatemiassa opiskeleva Daniel Sommer.

Vahvan improvisaation hengessä toimineen nelikon tunneskaala oli laaja – lähdettiin liikkeelle rujostakin marssirytmistä josta heittäydyttiin Kantosen johdolla free jazz -revittelyn syvään päähän. Vajaan tunnin setin myötä löytyi enemmän rakennetta – yksi Johannes Sarjaston säveltämä biisi lähenteli jo riehakkaita funk-rytmejä saaden yleisöstä illan positiivisemman innostuneen reaktion ja setin lopuksi vedettiin herkkä balladikin runsaalla tunteella. Monipuolisessa heittäytymisessä eri tunnelmiin kunnostautuivat kaikki neljä.

Erityisen maagisena mieleen jäi lyhyt hetki Sarjaston ankaran free-soolon jälkeen kun Tikkanen alkoi soittaa bassonsa alinta kieltä jousella sitä jatkuvasti alaspäin virittäen ja kohta Kantonenkin otti uudesta tunnelmasta kiinni korkealla syntsaulinalla – ehdottoman komea hetki!

Nähtäväksi jää kuullaanko tästä kokoonpanosta tulevaisuudessa – pääasia kuitenkin on että tällaista uutta ja kokeilevampaa vireää keikkatoimintaa järjestetään ja tarjotaan marginaalimusiikinkin ystäville säännöllisesti mahdollisuuksia ainutlaatuisiin elämyksiin.

Helsinki Heat jatkuu Point Barissa ensi lauantaina – lavalla seitsemältä Impronauts = Hongisto-Kääriäinen-Heikinheimo.

helsinki_heat

We Play for You

  • Seppo Kantonen – sormiot
  • Johannes Sarjasto – alttosaksofoni
  • Eero Tikkanen – basso
  • Daniel Sommer – rummut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *