Marek Walarowski Trio featuring Wojciech Lichtanski – Colours of the Night


marek

Puolalaispianisti Marek Walarowskin puolalais-tsekkiläinen trio tuli viime marraskuussa Jyväskylään saksofonisti Wojciech Lichtanskilla vahvistettuna äänittämään uutta levyä. Session tulokset on nyt julkaistu Colours of the Night -levyllä alunperin tsekkiläisellä, nykyään Jyväskylästä käsin vaikuttavalla Surface Tension levymerkillä.

Avausbiisi Cheeky Snake lähtee hieman harhateille, sähköinen kävelevä bassolinja tekee biisistä jotenkin turhan muovisen ja lounge-henkisen, mutta heti perään rauhallinen kakkosbiisi Colours of the Night rauhoittaa tunnelman ja näyttää bändin vahvimmillaan – nimi on osuva, musiikki on parhaimmillaan öisen tunnelmallista. Walarowskin sävellyksissä ja juoksutuksissa on hieman salaperäistä mystiikkaa ja jännitystä.

Levy on oivaa kuuntelumusiikkia rauhallisiin hetkiin – sen parissa hieman ajantajukin unohtuu, olen muutamaankin kertaan havahtunut vain yhtäkkiä siihen että levy yhtäkkiä yllättäen loppuu, lähes tunnin kesto ei tunnu pitkältä. Toisaalta helpon kuunneltavuuden sivutuotteena musiikki jää hieman taustamusiikin oloiseksi – yksittäiset kappaleet ja teemat eivät jää mieleen kovin hyvin.

Kokonaisuutena levy ei nouse vuoden huippujulkaisujen joukkoon, mutta tarjoaa kuitenkin mielenkiintoisen näkymän itäeurooppalaiseen nykyjazziin joka helposti jää jazzmaailmaa seuraaviltakin liian vähäiselle huomiolle.

Uutta levyä on saatavilla Levykauppa Äxästä ja levy-yhtiön Bandcampista. Se on myös kuultavissa Spotifyssa.

concert_Marek_Walarowski_Trio_fWL

  • Marek Walarowski, piano
  • Lukáš Mužík, basso
  • Mirosław Sitkowski, rummut
  • Wojciech Lichtański, saksofoni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *