Laura Annika Quartet: Le Lac EP


lac

 

Tuore kotimainen kvartetti Laura Annika Quartet teki tammikuussa erittäin positiivisen vaikutuksen livenä Rytmihäiriöklubilla. Tuolloin lupailtu EP on nyt ilmestynyt, joten bändin musiikista on mahdollisuus nauttia myös studioäänitteenä.

Puolituntisella viisiraitaisella Le Lacilla näyttäytyy raikas ja kunnianhimoinenkin nuori laulujazzryhmä. Sävellyksistä ja sanoituksista vastaavat Barcelonassa vaihto-opiskeluvuoden juuri viettänyt laulaja Annika Mustonen ja pianisti Aleksis Liukko, jonka säveltäjäntaidot toivat taannoin myös paikan tämän vuoden Esko Linnavalli -sävellyskilpailun finaalissa.

Levy ei kuitenkaan tunnu aivan yhtä vahvalta näytöltä kun bändin live-esiintyminen – jotenkin se lopullinen omaleimaisuus joka nostaa bändin massan yläpuolelle jää vähemmälle – rahkeita on parempaankin levytykseen, liekö täysipitkä julkaisu jo suunnitelmissa. Paljon lupausta silti on – bändin oma materiaali nostaa sen modernin laulujazzimme ykköskerhoon Kvaldan ja Kadi Quartetin kaltaisten bändien seuraan.

Laulu- ja soitto sujuu itsevarmalla ammatitaidolla, erityisesti basisti Joonas Tuurin jämäkkä soundi miellyttää. Sävellyksistä ylitse muiden Jazzpossun suosikiksi on noussut brasilialaissävyinen Sambleu, jonka juonikas rytmi-iloittelu tempaa mukaansa.

Tuoretta EP:tä voi ostaa digitaalisesti Google Playsta tai iTunesista tai kuunnella Spotifyssa ja Soundcloudissa. Bändin Facebook-sivuilla on vinkattu, että pienen CD-painoksen perään voi kysellä suoraan bändiltä.

  • Annika Mustonen – vocals
  • Aleksis Liukko – piano
  • Joonas Tuuri – bass
  • Juhana Kiiski – drums

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *