Romu Jazz – Rhythm Sam Special


rhythm_sam_special
…and the glow of the evening sun

 

Uudehko tulokas Helsingin kulttuurikentälle on Verkkosaaren rantaan 16.5.-31.8. välillä ankkuroitu vanhasta troolarista remontoitu yhteisöllisten tapahtumien ja elämysten keskus – kulttuurilaiva Illusia – jonka kannella kuullaan myös ennakkoluulotonta jazzia Romu Jazz -sarjassa.

Eilen Jazzpossu pistäytyi paikalla ensimmäistä kertaa kun esiintymisvuorossa oli Rhythm Sam Special – rumpali Sami Nummelan, laulaja Selma Savolaisen ja Eero Sepän muodostama trio joka etsii luonnollista tapaa tehdä musiikkia nykyajan hälyn ja elektroniikan keskellä. Bändin ohjelmisto koostui standardeista, joten Romu Jazzin yleisestä linjasta poiketen oltiin eilen varsin konventionaalisen materiaalin parissa.

Keikan välispiikeissä paljastui, että rumpali Nummelan kaikkien aikojen lempisävellys on Duke Ellingtonin C Jam Blues ja mielisäveltäjä Cole Porter. Viehtymys klassikoihin kuuluu Nummelan soitossa – hän on parhaimmillaan perinteisen svengin elävänä ja mukaansatempaavana tulkkina ja tämä puoli ohjelmistosta toimikin parhaiten Nummelan ja Sepän yhteissoiton luodessa paikoin surrealistisenkin hämyistä tunnelmaa kahdestaan muiden soittimen puuttuessa – hienoa tunnelmaa jonka päälle voisi rakentaa enemmänkin. Porterin laulukirjasta kuultiin Easy to Love ja samaa henkeä oli aistittavissa myös Sound of Music -klassikossa My Favorite Things, vaikka Coltranen versio erityisesti esikuvaksi nostettiinkin.

Ihan kaikki ei tuntunut toimivan kympillä – Lonely Woman tuntui Jazzpossun korviin turhan katkonaiselta, alkuperäisen maagista tunnelmaa jossa perinteisestä rytmiikasta poikkeamisesta huolimatta biisissä on vahva luonnollisen oloinen jatkuva kaari ei tavoitettu.

Noin miljöönä Illusia osoittautui erittäin sympaattiseksi ja rauhalliseksi lämpimän ilta-auringon paistaessa. Harvinaista herkkua näin lähellä kaupungin keskustaa – suosittelen ehdottomasti intiimin jazzilmaisun ystäviä käymään paikalla tulevilla keikoilla.

Rhythm Sam Special

  • Sami Nummela, rummut
  • Selma Savolainen, laulu
  • Eero Seppä, basso

Romu Jazz tapahtumia voi seurata sen Facebook-ryhmästä.

Sarjan tulevia tapahtumia:

  • 16.7. Jorma Tapio & Kaski: Jorma Tapio (sax, flute), Ville Rauhala (bass) & Simo Laihonen (dr)
  • 30.7. Teemu Åkerblom (bass), Max Zenger (sax)
  • 13.8. Päivä muuttunut – lisätietoa tulossa
  • 27.8. Duos & Quartet: Sergio Castrillon (cello), Moritz Cartheuser (gtr), Otzir Godot (dr) & Matti Luokkanen (sax)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *