Jazzpossu matkustaa: Portlandin levykaupat – part 2


Lue ensin Part 1, jos et jo lukenut!

Music Millennium

WebFacebookInstagram

IMG_20150803_141201Kaupungin itäosassa sijaitsevassa Music Millenniumissa on ison kaupan valikoimat, mutta mukava pienemmän levykaupan tunnelma. Kauppa näyttää ensin pieneltä, mutta on kuitenkin melko kookas, sekä vinyylilevyjä, että CD:itä löytyy useampi huone.

Jazzpuolella kaupasta löytyy paras valikoima uudehkoa jazzia vinyylimuodossa, mukana myös eurooppalaisia ECM:mää ja ACTia mitä ei juuri muissa kaupoissa näkynyt. Vanhemmissa levyissä valitettavasti valikoimassa ei ollut vastaavaa syvyyttä, vaikka muutama levy mukaan tarttuikin.

keep_portland_weird

Belmont Records

FacebookInstagram

IMG_20150803_150834

Kävelymatkan päässä Millenniumista etelään Belmont Streetillä sijaitseva Belmont Records jatkoi mielenkiintoisten pienten levykauppojen sarjaa – vanhempien levyjen etsijälle taas tärppäsi paremmin täällä pienessä kaupassa kuin Millenniumissa. Yksi omaperäinen puoli Belmontissa oli, että hyllyistä löytyi lukuisia hyvin alas hinnoiteltuja huonompikuntoisia kopioita levyistä varoitustarralla varustettuna – koekuuntelukin varmasti tarvittaessa onnistuu. Lisäpisteitä myös näppärästi kadulla sijaitsevasta löytöhyllystä – monessa kaupassa hankalasti lattianrakoon kätketyt halpishyllyt jäivät osittain tonkimatta, täällä onnistui mukavammin.

Jackpot Records

WebFacebook

IMG_20150803_153549

Suurinpiirtein samassa linjassa pohjois-eteläsuunnassa itäpuolella sijaitsee myös Hawthorne Boulevardilla kolmas levykauppa Jackpot Records, joka Jazzpossun makuun oli koko reissun turhin puoti. Pieni jazzhylly oli nimittäin käytännössä täysin epämielenkiintoista kamaa täynnä.  Kokeellisen musiikin hylly näytti mielenkiintoiselta, mutta laukun jo pullottaessa levyostoksia en viitsinyt ostaa tällä kertaa sikaa säkissä tai jäädä pitemmäksi aikaa seulomaan aiemmin tuntemattomien herkkujen toivossa.

Pienehkö liike – ei persoonallisempien pienien liikkeiden yleisesti korkeaa tasoa vaan vaatimattomampi versio paremmin varustelluista uusiakin levyjä myyvistä kaupoista kuten esim. yllä mainittu Music Millennium.

Crossroads Music

WebFacebook

IMG_20150803_155645

 

Samalla kadulla keskustaan päin sijaitseva CrossRoads Music osoittautui todelliseksi yllättäjäksi – sen vanhemman jazzin valikoima oli nimittäin selkeästi kaupungin paras pesten Internetissä enemmän kehutun Vinyl Resting Placen ja levyjen hinnatkin olivat selvästi halvimmasta päästä.

CrossRoadsin valikoimaan tutustuminen ei ole aivan vaivatonta, sillä kaupassa myydään usean eri diilerin levyjä, joten esimerkiksi jazzhyllyjä löytyy ympäri liiketilaa useita eri paikoista. Kaivelu kuitenkin yleisesti ottaen kannattaa, joten tähän liikkeeseen tutustumiseen kannattaa jättää normaalia enemmän aikaa.

Little Axe Records

WebInstagram

IMG_20150804_124344

 

Levykauppakierroksen viimeinen etappi – pieni Little Axe Records – oli pieni pettymys. Jazzhyllyä ei ollut lainkaan – vaikkakin muutama kiinnostava levy kuten esim. Don Cherryn “Mu” First Part löytyikin uusista tulokkaista. Kuusikymmentäluvun rock-osastolta kaupasta olisi löytynyt mukavia tuomisia, mutta matkatavaroiden painorajan lähestyessä ja New Yorkin ollessa vielä edessä päin tällä reissulla päätin jättää moiset hyllyyn.

Siinäpä tämän reissun 12 levykaupan kierros – ei ollenkaan hassumpi kaupunki levyjen ystävälle. Useampia varteenotettavia levykauppoja jäi käymättäkin ja silti carry-on kassi täyttyi hankinnoista – jos kuulut siihen kansanosaan jonka mielestä Helsingin turismi voi pärjätä aivan hyvin ilman Guggenheimiakin niin kannattaa harkita Portlandia mukavana urbaanina lomakohteena – isoja nähtävyyksiä ei ole, mutta pientä mukavaa löytyy monenlaista.

Part 3 on vielä tulossa, siinä asiaa kaupungin liveskenestä.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *