Flow 2015: Jazzpossun perjantai


 

 

Verneri Pohjola Quartetpohjola_flow_2015

Tämän vuoden Flow’n pyöreänulkoilmalavan avasi komeasti Verneri Pohjolan kvartetti. Muistelen viime vuosina Flow’n alkaneen hieman hitaasti yleisön saapuessa festarialueelle vasta myöhemmin illalla, mutta tänä vuonna porukkaa oli paikalla alusta asti mukavasti ja ensimmäinenkin setti veti istumakatsomot suurin piirtein täyteen.

Setin avasi Girls of Costa Rica, josta yleisöä pyydettiin myös kuvaamaan videota tulevaa crowd filming-projektia varten. Nelikko tuli Flow’hun varsin intensiivisellä asenteella – etenkin Teppo Mäkynen rummuissa oli kovassa iskussa.

Tunnin setti koostui uuden Bullhorn -levyn materiaalin jäntevämmästä päästä – Girls of Costa Rican lisäksi kuultiin Another DayBullhorn, Cold Blooded, In La Borie ja The End is Nigh. Kesän aikana karttunut livekokemus kuului itsevarmoina tulkintoina jotka uskalsivat poiketa levytetyistä versioista.

  • Verneri Pohjola, trumpetti
  • Aki Rissanen, piano
  • Antti Lötjönen, basso
  • Teppo Mäkynen, rummut

Olavi Louhivuori

louhivuori_flow_2015

 

En malttanut lähteä kesken pois Pohjolan setistä, mutta Olavi Louhivuoren puolisen tuntia päällekäin menneen Other Soundin kokeellisemman musiikin tarjonnan avanneen setin loppupään perusteella olisi ehkä pitänyt – sen verran hyvältä nimittäin kuulosti.

Louhivuori esitti Existence sooloprojektin materiaalia, lavalla elektroniikkaa hoitamassa toisena jäsenenä Teemu Korpipää. Suhteellisen minimalistisen elektronisen musiikin ja liverumpujen yhdistelmä toimii komeasti – livenä Louhivuoren rumputyöskentely on aivan vastustamatonta.

Ihastuin Existence-levyyn heti ensikuulemalta ja ajan myötä se on osoittanut kestävän kuuntelua ja livenä materiaali toimii ehkä vieläkin paremmin. Pelkäsin hieman, että hieno setti jäisi vähälle huomiolle sillä Other Sound -lava on välillä vetänyt kovin nihkeästi kuulijoita, mutta väkeä oli paikalla aika hyvin ja innostuneesta reaktiosta päätellen Louhivuoren musiikki maistui mainiosti.

 

  • Olavi Louhivuori, rummut
  • Teemu Korpipää, elektroniikka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *