Buba Wii Aa Dubrovnikissa ja kasetilla


buba_wii_aa

Buba Wii Aa on nousevien muusikoiden uusi urkutrio. Sen taustalla on rumpali Sami Nummelan pyrkimys päästä ulos itselleen ominaisesta puhtaasti akustisesta jazz-soundista pitäytyen kuitenkin omissa vahvuuksissaan ja lopputulos on perinteisesti vahvasti svengaavaa urkujazzia lievästi post-modernilla otteella – Mikael Myrskogin urkusoundit ovat hieman härskit ja lounge-musan kornin viihteellisyyden kanssa flirttaillaan tietoisen oloisesti. Jostain Hansson/Karlsson/Nieminen/Litmanen jatkumosta siis, mutta enemmän kuitenkin klassisen grooven pohjalta kuin vaikkapa Kahden miehen galaksin häröistä sfääreistä. Eero Sepän napakka bassonsoitto tuo musiikille mukavaa pohjaa.

buba_cass

Bändi esiintyi perjantaina Dubrovnikissa We Jazzin ja Rakkautta & Anarkiaa -klubi-illassa jossa julkaistiin myös sadan kappaleen rajoitettuna painoksena viiden biisin EP-kasetti joka on samalla myös We Jazzin ensimmäinen julkaisu. Niin keikka kuin julkaisukin oli hauska ja sympaattinen elämys – kunkin kasetin mukana tuli uniikki Polaroid-kuva ja digilatauskoodi.

Lyhyt formaatti toimii bändin musiikille hyvin, se korostaa monien kappaleiden kepeää välipalamaisuutta ja on ainakin Jazzpossua kannustanut myös melko runsaaseen uudelleenkuunteluun. On vaikea nähdä, että Buba Wii Aa olisi lähitulevaisuudessa pääkokoonpano yhdellekään näistä nuorista muusikoista, mutta se on mainio pikku projekti kuitenkin. Hauskaa menoa!

Bändi on lähdössä kiertueelle 10-15.11. Vahvistuneita keikkapaikkoja tähän mennessä ovat:

  • ti 10.11. Slush opening party, Helsinki
  • to 12.11. Sara Hildénin taidemuseo, Tampere
  • su 15.11. Sibeliusmuseo, Turku

Buba Wii Aata voi seurata sosiaalisissa medioissa: Facebook | Instagram | Soundcloud

  • Mikael Myrskog – urut
  • Eero Seppä – basso
  • Sami Nummela – rummut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *