jaZZanti: Iro Haarla, Ulf Krokfors, Barry Altschul


haarla-krokfors-altschul

Eilen Laulumiehissä järjestetyssä jaZZanti-konsertissa kuultiin Paul Bleyn triolevyjen innoittamana äskettäin Tampere Jazz Happeningissa vierailleen Carla Bleyn musiikkia Iro Haarlan, tämän vuoden Yrjö-palkintovoittaja Ulf Krokforsin ja Bleyn triossa pitkään soittaneen Barry Altschulin esittämänä.

Olipahan väkevää, Bleyn modernismi kuulostaa edelleen tuoreelta ja taipuu polveilevasta koukeroisuudesta lämpimiin balladeihin ja trio soitti hienosti yhteen ja todella puhui samaa kieltä. Krokforsin melodinen ja tyylikäs bassonsoitto pääsi tälläkin kertaa hienosti esille trio-ympäristössä – ei ollenkaan hassumpi Yrjö-voittaja tälle vuodelle.

Vuonna 1943 syntynyt Altschulin oli räväkässä vedossa – rumpusetti jylisi parhaimmillaan ukonilman lailla ja irti päästessään rumpalimestarin soitossa oli hienoa free jazzin ilmaisunvapauden henkeä. Eipä ihme että kotimaiset tämän kaltaisen ilmaisun huiput Mika Kallio ja Ilmari Heikinheimo löytyivät yleisön joukosta. Muutenkin nimekäs vieras veti väkeä Laulumiehiin ja sali oli melkein täynnä.

Yhteistyöstä on tiedossa myös tulevaisuudessa levymateriaalia TUM Recordsilta.

  • Iro Haarla, piano
  • Ulf Krokfors, basso
  • Barry Altschul, rummut

Syksyn jaZZanti-sarja jatkuu seuraavasti:

24.11. Markus Pesosen nelikko

Joakim Berghäll – saksofonit, Pauli Lyytinen – saksofonit, Markus Pesonen – kitara ja Markku Ounaskari – rummut

8.12. Berghäll Kuusikko – Reflections of Sibelius

Joakim Berghäll: saksofonit, Junnu Aaltonen: saksofonit, Pauli Lyytinen: saksofonit, Kari Ikonen: flyygeli, Jori Huhtala: kontrabasso ja Markku Ounaskari: rummut


One response to “jaZZanti: Iro Haarla, Ulf Krokfors, Barry Altschul”

  1. Kiitos arvostelusta, mielettömän hienolta konsertti kuulostikin!
    Mutta kummallista on, että kirjoitetaan jopa yleisöstä muttei itse upeasta pianistista?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *