Joonas Haavisto Trio – oku


haavisto-oku

Eilen ilmestyi pianisti Joonas Haaviston trion kolmasn levy oku. Kuuntelin itse vuoden vaihteen tienoilla paljon amerikkalaista jazzia “vuoden parhaat”-listojen innoittamana ja Haaviston uusi levy onkin kontrastina selkeästi Pohjois-Eurooppalaisen vähäeleinen ja hillitty levy. Haaviston soitossa kuuluu paikoin muiden suomalaisten pianistien sävyjä – ainakin Aki Rissanen ja Jussi Fredriksson nousivat hetkittäin selvästi mieleen ja kerran valehtelematta Xibalba kappaleen soidessa tarkistin ettei ollut soitin yhtäkkiä lipsahtanut Kari Ikosen viime vuotisen levyn puolelle.

Trion kokoonpano on ennallaan, bassossa suomalaisen jazzin luottomies Antti Lötjönen ja rummuissa Joonas Riippa, joka Haaviston triossa soittaa poikkeuksellisen hillitysti.

Alun nimistään lähtien viileät raidat Winter Sleep ja Frozen asettavat tunnelman joka päällimmäisenä levystä mieleen jää, mutta loppupuolella menovaihdetta nostatetaan Band Wagon –kappaleessa.

Pelkistetyn suoralinjainen ilmaisu on sekä levyn vahvuus että heikkous – Jan Johanssonin jalanjälkiä seuranneen pohjoisen pianotrioperinteen ystäviä musiikki varmasti miellyttää, mutta kovin vahvoja tunnekuohuja levyn kappaleet eivät sinänsä herätä. Hiljaisten talvi-iltojen fiilislevy.

Levyä myy Levykauppa Äx ja kuuleman mukaan myös Digeliuksesta saa, vaikka heidän nettikaupassaan ei vielä levyä näy. Levyä voi myös kuunnella Spotifyssa.

Trio on julkaisun tiimoilta neljän konsertin kiertueella seuraavasti. Näillä keikoilla mukana myös vierailijana saksofonisti Tivon Pennicot.

13.1. klo 21:00 Philly Joe´s Jazz Bar, Tallinna
14.1. klo 19:00 Musiikkitalo, Sonore sali, Helsinki
15.1. klo 19:00 Flame Jazz, Turun Musiikkiopisto, Turku
16.1. klo 21:00 Koli Jazz, Break Sokos Hotel, Koli

  • Joonas Haavisto, piano
  • Antti Lötjönen, basso
  • Joonas Riippa, rummut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *