Eero Koivistoinen & UMO: Eero 70 vuotta


koivistoinen_70_umo

Katsoi sitä mistä suunnasta vain, Eero Koivistoinen on suomalaisen jazzin todellisia legendoja. Tässä kuussa 70 vuotta täyttäneen maestron juhlavuoden tapahtumiin kuuluu konserttisarja UMOn kanssa jonka perustajajäseniin Koivistoinen kuuluu. Varsinainen juhlakonsertti pidettiin viime perjantaina Savoy-teatterissa, mutta tunnelmaan pääsee vielä mukaan myös tällä viikolla iltapäiväkonserteissa aiemmin tänään Kanneltalolla, huomenna 27.1. Malmitalolla kello 15 ja torstaina pitemmän kaksisettisenmuodossa iltaseitsemältä Vuotalolla.

Tänään Kanneltalolla kuultiin juhlaohjelmistosta tunnin setin pituinen versio joka koostui Koivistoisen omista sävellyksistä ja sovituksista suomalaisesta kansanmusiikista ja Thelonious Monkin Off Minorista solisteina Koivistoisen lisäksi laaja otos UMOn väkeä vakiokalustoon kuuluvista Mikko Pettisestä ja Manuel Dunkelista hieman harvemmin UMOn riveissä kuultuihin Teemu Viinikaiseen ja Jori Huhtalaan.

Koivistoisen melodinen musiikki svengasi mukavasti ja iltapäiväkeikka oli oiva kunnianosoitus tälle suurelle hahmolle – UMOn ja Koivistoisen yhteistyötä tullaan kuulemaan pian levylläkin, tie kuulemma johtaa studioon tämän pienen kiertueen jälkeen.

Keskeiseksi virstanpylvääksi keikan materiaalista jäi mieleen varsinaisen setin ennen pakollista encorea päättänyt Straight Up joka syntyi aikoinaan Eläinten tanssina Helsingin Kaupunginteatterin Äiti maa-balettiin, päätyi tällä nimellä vuonna 1983 Koivistoisen ja UMOn Ultima Thule levylle ja koki tällä vuosituhannella uuden tulemisen suomalaisen jazzin uuden sukupolven nousun yhteydessä Five Corners Quintetin ohjelmistossa Straight Up-nimellä – monessa eri jutussa mukana ajan henkeä seuraten, mutta oman identiteettisensä kuitenkin aina säilyttäen niinkuin säveltäjänsäkin.

Jazzpossu onnittelee ja toivoo monia lisävuosia!

70-vuotisjuhlallisuudet jatkuvat kahdella konsertilla tällä viikolla:

 • KE 27.1. KLO 15.00, MALMITALO, HELSINKI (yksi setti)
 • TO 28.1. KLO 19.00, VUOTALO, HELSINKI (kaksi settiä)
 • Eero Koivistoinen – orkesterin johto ja saksofoni
 • UMO Jazz Orchestra
 • Solisteina mm:
 • Mikko Pettinen, trumpetti
 • Tero Saarti, flyygelitorvi
 • Teemu Viinikainen, kitara
 • Jori Huhtala, basso
 • Jouni Järvelä, alttosaksofoni
 • Manuel Dunkel, tenorisaksofoni
 • Seppo Kantonen, koskettimet
 • Mikko Hassinen, rummut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *