Jazzpossun maaliskuun 2016 soittolista


maaliskuu_2016

 

Alkuvuoden perusteella vuodesta 2016 on tulossa mainio jazzlevyvuosi. Tässä maaliskuun soittarissa tämän kunniaksi näytteitä muutamilta uutuuslevyiltä, Ruotsin parhaimmistoa vuodelta 2015 ja muuta ajankohtaista ja klassikkomusaa.

Spotify URI: spotify:user:pas2:playlist:4OllHJLJQpAgSz8fxSi5W7

Kuukauden nostot:

Uusia levyjä Spotifyssa

 • Lucia Cadotsch – Speak Low
  • Sveitsiläislaulaja Lucia Cadotschin uusi levy on kiehtovan minimalistinen – ruotsalaiset säestäjät Otis Sandsjö ja Petter Eldh on nähty Suomessa yhtä aikaa ainakin Markus Pesonen Hendectetin livekokoonpanossa We Jazz 2014-tapahtumassa.
 • Snarky Puppy – Family Dinner, vol. 2
  • Pariinkin otteeseen viime vuosina Suomessa (April Jazz, Pori Jazz) käynyt groove/bilebändi Snarky Puppy on julkaissut uuden levyn jossa vähän näköaloja laajennetaan – avausbiisi I Askedissa heti yllättäen pohjoismaisia sävyjä ruotsalaisen Väsenin toimesta.
 • Frank Woeste – Pocket Rhapsody
  • Vuoden positiivisin yllättäjä levyrintamalla tähän mennessä on Ranskassa pitkään asunut saksalaissyntyinen kosketinsoittaja Frank Woeste – riemastuttavan monipuolisesta Pocket Rhapsody levystä tulossa blogiin arvostelua ihan lähiaikoina.
 • Charles Lloyd & The Marvels – I Long to See You
  • Charles Lloydin uusi levy on nyt Spotifyssa – bändissä mukana vahvalla panoksella Bill Frisell ja hänen bändeissään pitkään vaikuttanut pedal steel-taitaja Greg Leisz, kannattaa tsekata jos Frisellin americana-soundi kiinnostaa.

Ruotsin Grammikset

Suomen Emmat on vielä jakamatta, mutta Ruotsissa Grammikset on jo taputeltu. Listalla otos ehdokkaita – voittaja mielestäni ansaitusti Oddjobin Folk joka yhdistää hienosti kansanmusiikki sampleja ja modernia jazz-otetta.

Tästä levyjen nimet korvan taakse:

 • Caecilie Norby, Lars Danielsson – Just The Two of Us
 • Peter Asplund – Aspiration
 • Fredrik Kronkvist – Monk Vibes
 • Oddjob – Folk

Odotuksen arvoisia uutuuksia

Muutamia viittauksia tarjolla myös levyihin joita ei vielä Spotifyssa ole (tai tule). Aki Rissanen Trion Amorandom ilmestyy perjantaina – arvostelu jo blogissa. Tässä maistiaisena uudella levyllä reippaana versiona kuultavan Aleatoric -biisin eteerisempi versio Rissasen, Robin Verheyenin ja Markku Ounaskarin levyltä.

Jorma Tapio & Kaski julkaisevat uuden levynsä maaliskuussa ja trio myös Jazzliiton kiertueella. Uutta levyä voi tsekkailla ennakkoon Soundcloudista, Jorma Tapion tiukkaa free-vääntöä Terje Isungsetin kanssa listalla erottamassa ajankohtaisuuksia klassikoista.

Kovia klassikoita

Loppupuolella jazzin ikivihreitä nimiä Charlie Parkerista John Coltranen kautta Sonny Rollinsiin. Pientä hammond-urku teemaa myös mukana – erityisesti mainittakoon sieltä välistä April Jazziin saapuva Joey DeFrancesco.

Ihan lopuksi ympyrä sulkeutuu Johnny Hartmanin versiosta ihan alkuun kuullusta kappaleesta A Slow Hot Wind, joka alunperin instrumentaalina myös nimellä Lujon tunnettiin.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *