Jazzpossun huhtikuun 2016 soittolista


04-2016

Tässä kuussa soittolistan keskiössä ovat uudet ja tulevat levyt ja Suomessa April Jazz festivaalien tiimoilta tai muista syistä vierailevat muusikot.

spotify:user:pas2:playlist:5HxPduahj22VTvkaTEXimJ

 • Nordic Triple: 
 • Soil Collectors – Windbird
 • Hanna Paulsberg Concept – Hemulen på Byn
 • Mopo – Pappatunturi

Kolmen nuoren pohjoismaisen yhtyeen kiertue ihastutti Suomessa tällä viikolla Tampereella ja Helsingissä. Ruotsalaiselta Soil Collectorsilta ja norjalaiselta Hanna Paulsberg Conceptilta on jo ilmestynyt uutta musiikkia tänä vuonna. Mopon seuraava levytys on Ville Leinosen kanssa – heiltä tässä vanhempi klassikkoriipaisu Pappatunturi.

 • Uutta jazzia maailmalta:
 • Fire! – She Owned His Voice
 • Skadedyr – Datavirus
 • Tonbruket – Mano Sinistra
 • Moskus – Kullgraver
 • Phronesis – 67000 MPH
 • Renku – The Lions of Cayuga
 • Zhenya Strigalev Never Group – Bio Active

Alkuvuodesta on ilmestynyt paljon kiinnostavia uusia jazzlevyjä. Pohjoismaissa genrerajoja ylitetään ennakkoluulottomasti – saksofonisti Mats Gustafssonin johtama Fire! trio tuo Gustafssonin free-puhalluksen rinnalle sähköisiä sävyjä, 12 henkinen norjalaiskollektiivi Skadedyr tekee omaehtoista musiikkia monipuolisesti ja Esbjörn Svensson Trion basistina tunnetuksi tulleen Dan Berglundin Tonbruket

Modernia pianotrio ilmaisua edustavat uusilla julkaisuillaan niin norjalainen Moskus kuin Suomessa paremmin tunnettu Phronesis. Moskus venyttää omalla tavallaan pianotrio soundin rajoja uudella Ulv Ulv -levyllä – tässä esimerkkinä särisevä Kullgraver. Phronesiksen uutta levyä Parallax saadaan odotella vielä ensi viikkoon, mutta yksi maistiaiskappale on jo julkaistu.

New Yorkissa vaikuttaa nyt kolmannen levynsä julkaissut Renku -trio. Live in Greenwich Village -levyä voi suositella esimerkiksi Mikko Innasen musiikin ystäville.

Viime vuoden top 5 ulkomaisiin levyihin kalkkiviivoilla nousseelta Zhenya Strigalevilta on ilmestynyt uusi levy Never Group -yhtyeen kanssa.

 • Joshua Redman UMOn vieraana:
 • Joshua Redman – Jazz Crimes

Amerikkalaissaksofonisti Joshua Redman on UMOn kevätkauden ulkomainen tähtisolisti. Yhteiskeikka Savoy-teatterissa tiistaina 5.4. kello 19 alkaen.

 • April Jazz lähestyy!
 • Bobby Hutcherson (feat. Joey DeFrancesco) – Teddy
 • Chris Potter Quartet – Lift
 • Robert Glasper Experiment – Let It Ride
 • José James – Good Morning Heartache
 • David Helbock Trio – Back Bebop
 • Vincent Peirani & Emile Parisien – Temptation Rag

Tässä pieni otos tämän vuoden Espoon jazz-ylpeyden – April Jazz festivaalin – juhlavuoden monipuolisesta kattauksesta.

 • Lähitulevaisuuden kotimaisia tapauksia
 • M.A.Numminen – Kotiharjun päällä
 • Jukka Eskola – Martha’s Moment
 • Kvalda – Paha päivä
 • Dalindèo – Once Upon A Time In The North

M.A.Nummisen suhteesta jazziin on ilmestymässä uusi kirja Jazzin meining. Julkaisutilaisuus on 14.4. Ravintola Kaisaniemessä, jossa esiintyy myös Uusrahvaanomainen Orkesteri. Uusrahvaanomaista voi kuulla myös April Jazzien yhteydessä 24.4. Espoon Kulttuurikeskuksessa.

Jukka Eskolan uudelta Soul Trio -kokoonpanolta on ilmestymässä uusi levy ja bändi esiintyy vahvistettuna kvintetti-versiona myös April Jazzeilla. Ainakin aiempien keikkojen perusteella bändin ohjelmistoon kuuluu Orquesta Bossan ohjelmistoon kuulunut Martha’s Moment.

Aili Ikosen uusi levy Laulan saa julkaisunsa perjantaina 8.4. ja lauantaina 9.4. järjestetään Savoy-teatterissa julkaisukonsertti kello 19. Tässä Aililta vanhempaa materiaalia Kvalda kokoonpanon ensimmäiseltä levyltä.

Vuoden odotetuimpiin suomalaisiin jazz-julkaisuihin kuuluu eittämättä Dalindèon uusi levy Slavic Souls, jossa yhdistyvät slaavilainen melankolia ja soul-groove. Levynjulkaisukonsertti Sellosalissa 14.4.

 • Gato Barbieri 28.11.1933 – 2.4.2016
 • Gato Barbieri – El Dia Que Me Quieras

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *