Jazzpossun elokuun 2016 soittolista


2016-08

Mennään Elokuussa puoliksi kotimaisissa tunnelmissa ja puoliksi standardien parissa.

Ilmavoimien Big Band – Hiljainen kylätie

Alkuun yksi uutuuslevy – Ilmavoimien Big Bandilta on ilmestynyt juuri levy Aaltoja / Waves jonka avaa Toivo Kärjen Hiljainen Kylätie.

Jazz-Espa & Jazzjatkot

Kesän jazzfestarikausi jatkuu vielä. Parhaillaan on käynnissä Jazz-Espa joka koostuu päivittäisistä konserteista Espan lavalla. Toisen viikon ohjelmistoon kuuluvat mm. tiistaina juuri tämän playlistin ilmestyessä Joonas Haavisto Trio ja Virva Quintet, torstaina Laura Annika Quartet, perjantaina Sigurdud Rögnvaldsson’s Dark Forest ja lauantaina UMO.

Jazzjatkoilla sunnuntaina 7.8. Jazzjatkoilla uudella Allas Sea Poolilla soittavat 17:30 Jukka Eskola Soul Trio, 19:30 Mopo & Ville Leinonen ja 21:15 Nina Mya.

Lisätietoja festarin sivuilta

Viapori Jazz

Tämän vuoden Viapori Jazz järjestetään 23-27.8. Ohjelmistossa mukana mm. Jukka Perkon Hurmio -orkesterin uudistettu 2016 versio, DalindèoOlli Soikkeli Rhythm Future Quartet ja Lenni-Kalle Taipale Trio.

Standardeja!

Soittolistat tuppaavat menemään ajankohtaisen kotimaisen puolelle joten vastapainoksi annos standardeja. Ostin kesälukemiseksi Ted Gioian kirjan The Jazz Standards: A Guide to the Repertoire jossa esitellään ja taustoitetaan yli 250 jazzstandardia runsain kuuntelusuosituksin.

Näistä suosituksista on nimimerkki jhiggy58 ansiokkaasti koonnut 1714 kappaleen Spotify-soittolistan jota olen siinä ohessa kuunnellut.

Listalla 9 poimintaa sieltä alkupäästä.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *