Jazzpossun syyskuun 2016 soittolista


jazzpossu-syyskuu

Alkaa taas yksi kesä olla lopussa. Levy-yhtiöt ovat aktivoituneet julkaisupuuhissaan, joten tässä kuussa ei ole pulaa uusista julkaisuista. Parituntinen kuluu siis uusien levyjen ja syyskuun tulevien keikkojen seurassa.

Bowman Trio – Summer in Visby

Tänään sunnuntaina ensimmäisen levynsä julkaisua juhlii Lonnan saarella kesän viimeisessä We Jazz x Lonna tapahtumassa viime vuoden We Jazz Rising Star -palkinnon voittanut Bowman Trio.

Tämän vuoden We Jazz Rising Star -kokoonpano on OK:KO jota voi kuulla Kolmen Sepän patsaalla keskiviikkona 7.9. 17.00 & 18.15 We Jazz X Helsinki Design Week -tapahtumassa jossa julkistetaan tämän vuoden We Jazz -tapahtuman ohjelmisto.

Flame Jazz Messengers – No Blue-Green Alga, Please

Vahvasti Turkua edustaa hauskasti nimetty Flame Jazz Messengers jonka ensimmäinen levy Port Arthur on nyt saatavilla digitaalisena julkaisuna ja levykaupoissakin aivan pian.

Livenä Flame Jazz Messengersin voi kohdata Helsingissä uudessa G Livelabissa keskiviikkona 7.9. kello 19.

Oddarrang – Mass I-III

Oddarrangin uusi levy Agharta on jo kuuleman mukaan saapunut Digeliukseen CD-muodossa. Virallinen julkaisu ja LP tulossa 23.9.  Tunnelmallinen monista genreistä ammentava tyyli on säilynyt muutamasta ennakkomaistiaisesta päätellen ennallaan – hyvältä kuulostaa.

Jazz-liisat 5-8

Svart Records jatkaa arvokasta työtään suomalaisen musiikkiperimän julkaisijana. YLEn Liisankadun studioilla 70-luvulla tallennettujen radiokonserttien sarja jatkui äskettäin osien 5-8 julkaisulla.

Ääneen pääsevät Jupu Group, Jukka Linkola Octet, Oton Kvartetti, Wasama-Tuominen Trio, Pentti Hietasen ja Teppo Hauta-Ahon duo ja Wasama Quartet. Erityisen hienon lisän 70-luvun suomalaisen jazzin kokonaiskuvaan tuo volume 7 jossa aikanaan ilman levytyksiä jääneet Oton Kvartetti ja Wasama-Tuominen Trio antavat tyylinäytteet aikana free jazzista.

Iiro Rantala – Snapchat

Iiro Rantalan uudella levyllä How Long is Now? kuullaan nimekästä trioa jossa Iiron rinnalla soittavan basisti Lars Danielsson ja rumpali Peter Erskine. Iiron viimeisimmiltä ACT-julkaisuilta tuttua häpeilemättömän melodista herkuttelua tiedossa.

The Bad Plus – The Beautiful Ones

Yhdysvaltalaistrio The Bad Plus tuli aikoinaan tunnetuksi pop- ja rock-hittien jazzversioijana. Viime vuosina trio on ottanut tuohon puoleen selvästi etäisyyttä, mutta uusi julkaisu It’s Hard vie bändin takaisin suosionsa alkulähteille.

Marius Neset – Arches of Nature: Pyramiden

Saksofonisti Marius Neset jota voi Helsingissä kuulla livenä 27.10. Rantalan vieraana G Livelabin Nordic Jazz Nights sarjassa yhdistää uudella levyllään  Snowmelt voimansa London Sinfoniettakanssa – komeaa on jälki muutaman Spotify-näytteen perusteella ja ylistäviä arvioita on jo näkynyt kansainvälisessä mediassa.

Kvalda – Vedenalainen

Sitten syyskuun keikkatarjontaan – Kvalda -kvartetti tekee uutta tulemista ja yhdistää syyskuussa voimansa UMOn kanssa Antti Kujanpään ja Jori Huhtalan sovituksin.

UMO & Kvalda Koko Jazz Clubilla 12.9. Vuotalolla 13.9. ja Kanneltalolla 15.9.

Eugene Chadbourne – Pullpipanpipaino

Pitkän linjan oman tiensä kulkija – banjoa ja kitaraa ja ties mitä muuta soittava Eugene Chadbourne vierailee syyskuun alkupuolella Suomessa kolmen keikan verran Tampereella, Porissa ja Helsingissä.

  • 6.9. Telakka, Tampere + Fractal Cauliflowers
  • 7.9. Pori, Validi Karkia-klubi, Satakunnan Museo + Faarao Pirttikangas & Kuhmalahden Nuubialaiset
  • 8.9. Helsinki, Lava-klubi

Viktoria Tolstoy – Butterfly

Marius Nesetin tavoin G Livelabin Iiro Rantalan isännöimien Nordic Jazz Nights -iltojen tunnelmissa Helsinkiin saapuvat syyskuussa laulaja Viktoria Tolstoy ja kitaristi Ulf Wakenius. Tolstoy esiintyy myös ensi kuun vaihteessa Porvoo Jazz Festivaleilla. Rantalaa, Tolstoyta ja Wakeniusta kuultiin taannoin levyllä yhdessä alkuvuodesta ilmestyneellä Jazz at Berlin Philharmonic V:llä. T

Jochen Rueckert – Saul Goodman

Saksalaissyntyinen rumpali Jochen Rueckert tuo New Yorkista kvartettinsa Koko Jazz Clubille 15.9.

Bruce Gertz & Jerry Bergonzi – A Different Take

Espoossa April Jazz Clubilla puolestaan vierailee 17.9. nimekäs saksofonisti Jerry Bergonzi pohjoismaalaisista muusikoista kootun kvintetin kanssa. Bérgonzin soittoa kuultiin Helsingissä viime vuonna DIG. -festivaaleilla.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *