We Jazz 2016 levittäytyy ympäri Helsinkiä joulukuussa – liput nyt myynnissä


wejazz2016

Joulukuun jazz-elämän valopilkku – We Jazz – levittäytyy ympäri Helsinkiä nyt neljättä kertaa. Tapahtuman henki on ennallaan – tämän päivän jazz esittäytyy ihmisläheisenä ja helposti lähestyttävänä monissa eri ympäristöissä, pääpaino on kotimaisilla kuumilla nimillä ja nousevilla kyvyillä, mukana on innovatiivisia ideoita ja kurotuksia livemusiikin ulkopuolelle. Viikon verran on siis taas luvassa jazzutopiaa ja elävää kaupunkikulttuuria jazzin ystäville parhaimmillaan.

Koko ohjelmisto löytyy We Jazzin sivuilta, Facebookista ja lisää asiaa tapahtuman ympäriltä ja jazzista yleisesti uudessa We Jazz -lehdessä – lehden jakelupaikat löytyvät linkin takaa.

Liput myynnissä nyt!

Jukka Eskola Soul Trio, photo Miikka Pirinen
Jukka Eskola Soul Trio, photo Miikka Pirinen

Heti sunnuntain 4.12. avajaiskonsertissa tarjoillaan Helsingin jazz-skenen ja We Jazz -juttujen ystäville parhaita herkkupaloja kun Kansallisteatterin lavalla esiintyvät Timo Lassyn ja saksalaisen trumpetisti Sebastian Studnitzkyn suomalais-saksalainen Berlin X Helsinki Ensemble ja kesän festareilla Suomea kiertänyt Jukka Eskola Soul Trio. Soul Trio on juuri ollut studiossa ja festivaaliksi ilmestyy toinen EP Ricky-Tick puuhamies Antti Eerikäisen Grotto Editions -levymerkillä yhteistyössä We Jazzin kanssa.

Grotto Editionsin EP:t nivoutuvat muutenkin yhteen festivaalin kanssa. Festivaalin esiintyjistä uusia levyjä merkillä julkaisevat myös maanantaina 5.12. Dubrovnikissa esiintyvä aiemmin We Jazz 2014-tapahtumasta alkunsa saanut Logan RichardsoninAntti Lötjösen ja Teppo Mäkysen trio joka on saanut uuden julkaisun myötä nimekseen Dunstan ja Elokuvateatteri Andorrassa 9.12. esiintyvä Mikko Innanen 10+.

Olavi Louhivuori / Oddarrang
Oddarrang, photo Tero Ahonen

Tämän vuoden kiinnostavimpien jazz-julkaisujen tekijöistä festareilla esiintyvät myös lauantaina 10.12. tässä kuussa uuden levyn julkaiseva Oddarrang, Mikko Innasen ja Simo Laihosen duo ja alkuvuoden parhaita jazzlevyjä julkaisseet Dalindèo, Aki Rissanen Trio ja Jorma Tapio & Kaski ja viime vuoden Young Nordic Jazz Comets -edustaja Katu Kaiku.

Myös tämän vuoden YNJC-edustusryhmä esiintyy festivaaleilla, tosin uudella nimellä. YNJC karsinnat voittanut O.Saastamoisen Kvartetti on nyt myös vuoden We Jazz Rising Star -kokoonpano nimellä OK:KO (tai ehkä kyseessä onkin uusi kokoonpano jossa vain sattuvat soittamaan samat tyypit) – hyvältä kuulosti livenä ainakin We Jazz -ohjelmiston julkistustilaisuudessa!

mikko-sarvanne-beibip-768x512
Mikko Sarvanne Hip Company & Beibi P

Konseptina mielenkiintoisin ilta koettaneen lauantaina 10.12. Lapinlahden sairaalarakennuksessa jossa Jukka Perko Avaran perinteisemmän galleriatiloissa tapahtuvan setin jälkeen henkisiä ja fyysisiä tiloja ottavat haltuun Mikko Sarvanne Hip Company & Beibi PMarkus Pesosen Wateristic ja Aleksis Kiven huoneessa tapahtuva sarja sooloimprovisaatioita (Anni Elif Egecioglu, Harri Kuusijärvi, Markus Pesonen, Ville Herrala) jotka ammentavat Kiven viimeisten vuosien ajasta mielisairaalassa. Elämyksellinen ilta on varmasti tulossa, voi mennä aika raskaaksikin.

mark-turner-paolo-soarini-768x533
Mark Turner, photo Paolo Soarini

Toki We Jazziin saapuu myös mielenkiintoisia ulkomaalaisia vieraita. Näistä nimekkäimpänä saksofonisti Mark Turner, jonka muutaman vuoden takainen ECM julkaisu Lathe of Heaven sai jazzmedioissa paljon kiitosta – Turner bändeineen 5.12. Andorrassa.

Tämän vuoden kiinnostavimpiin julkaisuihin kuuluu laulaja Lucia Cadotschin  jazz-klassikoiden tulkinnoista koostuva levy Speak Low, jossa saksofonisti Otis Sandsjön ja basisti Petter Eldhin säestyksellä päästään pelkistetyistä lähtökohdista hypnoottisiin ja mukaansa tempaaviin sfääreihin. Samalla keikalla Eldh soittaa bassoa myös Amok Amor -kokoonpanossa jossa saksassa vaikuttavat Eldh, saksofonisti Wanja Slavin ja rumpali Christian Lillinger yhdistävät voimansa New Yorkissa vaikuttavan modernin avant-garde trumpetti-ilmaisun kuuma nimi Peter Evans.

 

sunra-thespaceistheplace
Sun Ra – Space is the Place

Ohjelmistossa on jälleen muutakin kuin pelkkiä konsertteja – maanantaina M.A. Numminen lukee kahvila Sävyssä otteita kirjastaa Jazzin meining, keskiviikkona Riviera Cinema Barissa näytetään Sun Ra -elokuva Space is the Place ja El Fantissa tarjolla jazzbrunssia ja livenä toimitettua Radio Helsingin Jazz kiinnostaa -ohjelmaa Matti Niveksen ja Teppo Mäkysen seurassa sunnuntaisin sekä 4.12. että 11.12.

OHJELMA

SU 4.12. klo 11
El Fant
JAZZ KIINNOSTAA -BRUNSSI

SU 4.12. klo 18
Kansallisteatterin suuri näyttämö
BERLIN X HELSINKI ENSEMBLE (DE/FI)
JUKKA ESKOLA SOUL TRIO

MA 5.12. klo 18
Kahvila Sävy
M. A. NUMMINEN: JAZZIN MEINING

MA 5.12. klo 19
Elokuvateatteri Andorra
MARK TURNER QUARTET (US)

MA 5.12. klo 21
Dubrovnik Lounge&Lobby
DUNSTAN (US/FI)
KATU KAIKU
WE JAZZ DJs

TI 6.12. klo 14
Lapinlahden lähde / Itsenäisyyspäivän vastaanotto
WE JAZZ JUHLAKOMBO

KE 7.12. klo 17
Riviera Cinema Bar
Elokuvanäytös: SUN RA – SPACE IS THE PLACE (1974, 82 min)

ke 7.12. klo 19
WHS Teatteri U:N:I:ON
AMOK AMOR (DE/US)
LUCIA CADOTSCH “SPEAK LOW”

TO 8.12. klo 18
Kahvila Sävy
OTIS SANDSJÖ & FRIENDS (SE/FI)

TO 8.12. klo 19
Genelec House
PAULI LYYTINEN MAGNETIA ORKESTERI
BUBA WII AA

PE 9.12. klo 18
Kahvila Sävy
JORMA TAPIO & KASKI

PE 9.12. klo 19
Elokuvateatteri Andorra
MIKKO INNANEN 10+

PE 9.12. klo 21
Dubrovnik Lounge&Lobby
DALINDÈO
HUNTSVILLE (NO)
WE JAZZ DJs

LA 10.12. klo 16
Helsinki Contemporary
OK:KO (We Jazz Rising Rising 2016)

LA 10.12. klo 17
G Livelab
ODDARRANG

LA 10.12. klo 19
Lapinlahden Lähde
JUKKA PERKO AVARA
MIKKO SARVANNE HIP COMPANY & BEIBI P
MARKUS PESONEN: WATERISTIC
IMPROVISAATIOITA ALEKSIS KIVEN HUONESSA:
ANNI ELIF EGECIOGLU, HARRI KUUSIJÄRVI, MARKUS PESONEN, VILLE HERRALA

SU 11.12. klo 11
El Fant
JAZZ KIINNOSTAA -BRUNSSI

SU 11.12. klo 16
Helsinki Contemporary
MIKKO INNANEN & SIMO LAIHONEN

SU 11.12. klo 18
G Livelab
AKI RISSANEN TRIO
IRO HAARLA TRIO

Tapahtuma Facebookissa

http://wejazz.fi/2016

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *