Kari Antila & Peter Hertmans – Guitar Stories


antila

Laitilasta kotoisin oleva kitaristi Kari Antila on vaikuttanut suuren osan muusikon urastaan Belgiassa ja Belgiasta on kotoisin uuden levyn Guitar Stories toinen kitaristi Peter Hertmans. Uusi levy avautuu pehmeän akustisissa tunnelmissa Bruno Martinon sävellyksellä Estate, jota ovat jazz-maailmassa tehneet tunnetuksi mm.  Chet Baker ja Michel Petrucciani. Herkkä ja intiimi tulkinta valmistaa hyvin alkavan levyn tunnelmaan – harmoninen yhteissoitto ja kuulas moderni jazzkitaran ääni ovat levyn kantava ajatus.

Kuljetaan pitkälti niillä 70-luvulla Pat Methenyn ja John Abercrombien kaltaisten soittajien viitoittamilla modernin jazzkitaran poluilla joilta nykypäivän nimistä löytyvät Lage Lundin, Jonathan Kreisbergin ja Gilad Hekselmanin kaltaiset tyylitaiturit.

Toinen kappale What’s Left? tuo mukaan loput bändistä – bassossa Sal La Rocca ja rummuissa Lionel Beuvens. Soittoon tulee pientä blues-henkistä kosketusta John Scofieldin tai Mike Sternin hengessä. Pieni tyylien ja vivahteiden vaihtelu vie levyä mukavasti eteenpäin – Charlie Parkerin Chi Chi tuo perinteisen bebopin levylle mukaan, kolme akustista duettoa on sopivasti ripoteltu pitkin levyä.

Puhdaslinjainen kitaransoitto miellyttää korvaa, Antila ja Hertmans sopivat hyvin yhteen – kaksi kitaristia soivat yhtenä yksikkönä jota ei tee mieli erotella. Levy luo sellaista kynttilöin valaistua jazzklubitunnelmaa jonka hellittävänä mielellään hetken viivähtää.

https://www.youtube.com/watch?v=uoc1OV6gEas

Antilan soittoa voi Suomessa kuulla livenä tällä tietämällä seuraavan kerran Jonne Taavitsaisen trion kanssa Helsingissä Hotelli Presidentissä 17.12.

  • Kari Antila, kitarat
  • Peter Hertmans, kitarat
  • Sal La Rocca, basso
  • Lionel Beuvens, rummut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *