Sanna Ruohoniemi – Tales of a Stranger


ruohoniemi

Ruotsissa opiskelleen laulaja Sanna Ruohoniemen ensimmäinen levy Tales of a Stranger esittelee varsin omaperäisen jazzlaulajan. Levy alkaa varsin leikkisissä tunnelmissa nimestään huolimatta suomenkielisellä Sailing on a Momentilla, mutta saksofonisti David Bennetin, basisti Jonas Grumstedtin ja Simon Anderssonin ilmava taustatrio osoittaa varsin nopeasti, että vasemman linjan vapaampiin seikkailuihin voidaan lähteä hyvinkin lyhyellä varoitusajalla.

Paikoin Ruohoniemen sävellyksissä on vahvaa dramatiikkaa – perinteisemmin taustoin ja vahvemmalla paatoksella tulkittuina After A Riotin tai The View’n voi sielunsa korvin kuulla jopa Bond-tunnarimaisina voimaballadeina ja Helsinki CIty Hue’n sanaton scat-laulu nyökkää perinteisemmän boppailun suuntaa svengaavan. Abstraktimpi, avara ilmaisu on kuitenkin levyn keskeisintä antia – erityisesti kun mukaan liittyy toisella puoliskolla muutaman kappaleen ajaksi pianisti Klas Nevrin.

Jos usen jazzlaulajat jäävät perinteiden ja standardien hallitsemien ohjelmistojen vangiksi niin Ruohoniemi bändeineen näyttää, että moderni jazzinperinteestä ammentava, mutta omaehtoinen ja luova musiikin tekeminen onnistuu mainiosti laulajankin johdolla.

https://www.youtube.com/watch?v=QbfyL-VxgWA

Uutta levyä myyvät levy-yhtiö Eclipse,  Digelius ja Levykauppa ÄxSailing on a Moment -kappale on kuunneltavissa Spotifysta.

  • Sanna Ruohoniemi – laulu
  • David Bennet – alttosaksofoni
  • Jonas Grumstedt – basso
  • Simon Andersson – drums
  • +Klas Nevrin – piano
  • +Andy Yeo – kitara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *