Jazzpossun joulukuun 2016 soittolista


possujoulu

Joulukuun jazz-tapahtumien ykkönen on Helsingin suurin jazz-festivaali We Jazz joka alkaa tänä sunnuntaina jatkuen päivittäisin konsertein aina seuraavaan sunnuntaihin asti. We Jazz -esiintyjien lisäksi kuukauden soittikselle mahtuu myös uusia julkaisuja ja muita ajankohtaisia live-esiintyjiä – muutama aivan uunituoreita julkistuksia ensi kevään April Jazzin ohjelmistosta.

 • Sointi Jazz Orchestra feat. Jukka Perko – Hoosianna

Sointi Jazz Orchestra jakoi taannoin Suomen Big Band -mestaruuspalkinnon Jyväskylä Big Bandin kanssa. Kokoonpanolta on myös juuri ilmestynyt joulukuun soittolistan alkuun soopiva tulkinta Hoosiannasta vierailevana solistina Jukka Perko

 • M.A.Numminen – Ser du stjärnan i det blå
 • Lee Konitz – You’d Be So Nice To Come Home To
 • Kari Ikonen Trio – Countdown

Joulukuun keikat Helsingissä alkoivat legendoilla niin Suomesta kuin ulkomailtakin. G Livelabissa joulukuun ensimmäisenä esiintyi M.A.Numminen Uusrahvaanomaisen jatsiorkesterin kanssa – kuultiin mm. tämä elokuvasävelmä Ser du stjärnan i det blå ja monta muuta Nummis-suosikkia vuosien varrelta. Kansainvälisiä legendoja edusti 89 vuotias saksofonisti Lee Konitz, joka esiintyi Koko Jazz Clubilla – bändissä pianossa Kari Ikonen.

 • Jaska Lukkarinen Trio – Neutral Terrain

Rumpali Jaska Lukkarisen trio päättää tänään perjantaina Live One -EP:nsä julkaisukiertueen Tapiolaan April Jazz Clubille. Pienipainoksinen Royal Mintin julkaisema EP jolla bändi soittaa Valtteri Pöyhösen säveltämää musiikkia on tätä kirjoittaessa jo loppuunmyyty – liekö saatavilla keikaltakaan. Toinen EP on tulossa maaliskuussa 2017, joten silmät auki silloin jos tämä meni ohi.

 • Alexi Tuomarila Trio – Pearl

Juuri tällä hetkellä Jazzliiton kiertueella on Alexi Tuomaril Trio – tänään 2.12. Turussa, 3.12. Salossa, 7.12. Jyväskylä, 8.12. Kuopio, 9.12. Joensuu.

 • Gerardo Núñez & Ulf Wakenius – Orfeo

Ruotsalaiskitaristi Ulf Wakenius vierailee Malmitalolla 7.12. duona Niklas Winterin kanssa – uudella Logos -julkaisulla Wakenius fiilistelee tässä espanjalaisissa tunnelmissa kitaristi Gerardo Núñezin kanssa.

 • Michel Camilo & Tomatito – Cinema Paradiso
 • Dianne Reeves – The Christmas Song

Espanjalaisissa tunnelmissa on myös pianisti Michel Camilo uudella levyllään flamenco-kitaristi Tomatiton seurassa. Tällä viikolla April Jazz -festivaali julkaisi ensimmäiset ensi vuoden festarivieraat – Camilo ja Tomatito esiintyvät Tapiolasalissa 29.4. Tässä veikkoset ovat uudella levyllään Spain Forever sopivasti juuri Helsingissä konsertoineen Ennio Morriconen musiikin tunnelmissa.

Toinen julkistettu festariesiintyjä on laulaja Dianne Reeves.

We Jazz 2016

 • Lucia Cadotsch – Willow Weep for Me
 • Mikko Innanen 10+ – Song for a New Decade
 • Dunstan – After a While
 • Studnitzky – solbakken
 • Mark Turner – Nefertiti
 • Katu Kaiku – Wayne Was Here
 • Milo & Moses – Mamacita
 • Dalindèo – Slavic Souls
 • Jukka Perko Avara – Don’t Give Up
 • Aki Rissanen Trio – Amorandom

Helsingissä saadaan nauttia sunnuntaista eteenpäin kahdeksan päivän ajan jälleen jazz-utopiasta kun We Jazz -tapahtuma levittäytyy ympäri kaupunkia. Tuttuun tapaan vuoden kovimpia kotimaisia on ohjelmistossa runsaasti – erityisesti Aki Rissasen TrioDalindèo ja Mikko Innanen 10+ saanevat osakseen suitsutusta kun vuoden suomalaisia jazzlevyjä valitaan.

Ulkomaisista vieraista nostettakoon eslile laulaja Lucia Cadotschin Speak Low -projekti yhtenä vuoden kovimmista levyistä – varmasti hieno myös livenä.

 • Plastic Island – Ashes

Aki Rissanen kun tuli mainittua niin mainittakoon myös uusi Plastic Island -kokoonpano ja sen debyytti EP. Bändin muodostavat Rissasen lisäksi laulaja Johanna Elina Sulkunen ja rumpali Joonas Leppänen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *