Jazzpossun maaliskuun 2017 soittolista


Spotify-URI: spotify:user:pas2:playlist:0omv82bWKSZtEkFqYhEnKH

 • Timo Lassy – African Rumble
 • Timo Lassy – Fooling Rosetta
 • Timo Lassy – Touch Red
 • Timo Lassy – Undecided

Tällä viikolla yksi tämän vuosituhannen suomalaisen jazzin kiintotähdistä – saksofonisti Timo Lassy – juhlistaa 10-vuotista soolouraansa kahdella loppuunmyydyllä keikalla G Livelabissa. Tämän kunniaksi aloitetaan kuukauden soittolista yhdellä biisillä kultakin Lassyn neljästä studiolevyltä.

 • Kadi Vija & Lucas Dann – Bemsha Swing

Laulaja Kadi Vija tulkitsee uudella levyllään pianisti Lucas Dannin kanssa 100 vuotta sitten syntyneen Thelonious Monkin musiikkia. Tässä näytteenä Bemsha Swing. Vijan oma persoonallinen ääni erottuu ja Monkin henki on vahvasti läsnä.

 • Verneri Pohjola – First Morning

Verneri Pohjolan tulevalta Pekka -levyltä on juuri julkaistu ensimmäinen maistiainen – First Morning on tulkinta Pekka Pohjolan Harakka Bialoipokku -levyllä alunperin julkaistusta kappaleesta joka suomenkielisessä versioss Ensimmäinen aamu -nimellä tunnetaan.

 • Aki Rissanen, Robin Verheyen, Markku Ounaskari – Bird Vision

Aki Rissasen Aleatoric-trion uusi levy Songs for Solstice on nyt ilmestynyt myös suoratoistopalveluihin. Bird Vision -sävellys lienee monille lukijoille tuttu Rissasen pianotrion Amorandom -levyltä.

 • Ricky-Tick Big Band – Komeda

Rumpali Jaska Lukkarisen trion Origami -LP jossa trio tulkitsee Valtteri Pöyhösen sävellyksiä ilmestyy We Jazzin julkaisemana ensi viikolla – yksi levyllä tulkittavista kappaleista on tässä Ricky-Tick Big Bandin esittämä Komeda.

 • Ilkka Arola – Uphill and Headwind

Mukavaa monikulttuurista väreilyä kuullaan trumpetisti Ilkka Arolan uudella levyllä From the Depths of the Earth – tässä näytteenä Uphill and Headwindin afrikkalaishenkistä rytmiikkaa.

 • Michel Camilo & Tomatito – Armando’s Rhumba

April Jazzeille saapuvien pianisti Michel Camilon ja kitaristi Tomatiton uusinta levyä Spain Forever on kuultu näillä listoilla aiemminkin, mutta Jazzpossun soittimissa kaksikon versio Chick Corean Armando’s Rhumbasta on kerännyt sen verran paljon soittoa, että kuultakoon duoa lisää. April Jazzin ohjelmisto on ulkona ja liput myynnissä – ensimmäiset konsertit jo loppuunmyyty joten kipin kapin ostoksille.

 • Cameron Graves – The End of Corporatism

Kamasi Washingtonin räjähdysmäisen suosion jälkimainingeissa lupailtiin että The Epic -sessioiden aikaan äänitettyä materiaalia on tulossa myös muilta bändin jäseniltä. Nyt vuorossa uutena julkaisuna pianisti Cameron Gravesin levy Planetary Prince. Bändissä levyllä mukana vähän raidasta riippuen Kamasin itsensä lisäksi The Epic -kokoonpanosta myös basisti Thundercat, rumpali Ronald Bruner Jr.  ja pasunisti Ryan Porter.

 • Michaël Attias Quartet – Nerve & Limbo
 • Miguel Zenon – Academia
 • David Binney – The Reason to Return

Muutama uutuusjulkaisu huippuluokan alttosaksofonisteilta Atlanttin tuolta puolen. Kaikkien kolmen uudet levyt ovat kovaa kamaa haastavan mutta palkitsevan modernin jazzin ystäville.

 • Gabriel Puentes, Chris Lightcap, Leo Genovese – Cyclic Episode
 • Elliot Galvin Trio – Cosy
 • João Barradas – Amalgamat
 • Niels Klein Quartet – It Only Took
 • Julian Lage – I’ll Be Seeing You
 • Yacine Boularès, Vincent Segal, Nasheet Waits – Takhmira – A Trance

Kuuntelin taannoin läpi näytteet kaikilta tulevan Bremenissä järjestettään jazzahead -showcasefestivaalin tulevilta esiintyjiltä – tässä yksi näyte muutamilta kiinnostavimmilta nimiltä. Kannattaa laittaa nimiä korvain taakse, hyvällä todennäköisyydellä joistakin näistä tullaan varmasti vielä Suomessakin kuulemaan.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *