Phronesis – Julian Argüelles – Frankfurt Radio Big Band – The Behemoth


Suomessakin vierailullaan suosiota kerännyt vauhdikas pianotrio Phronesis yhdistää uudella levyllään The Behemoth voimansa Frankfurt Radio Big Bandin kanssa. Levyllä Phronesiksen tuttu kokoonpano – bassossa Jasper Høiby, pianossa Ivo Neame, rummuissa Anton Eger tulkitsee uusina Julian Argüellesin big band sovituksina yhdeksän vanhaa Phronesis biisiä  trion uran varrelta – alunperin sovitukset tehtiin Phronesiksen 10-vuotisjuhlan kunniaksi vuonna 2015 .

Uudella levyllä on kautta linjan pientä jännitettä uhka/mahdollisuus -akselilla. Toisaalta trion tuttuihin biiseihin muhkeat sovitukset tuovat mukavaa lisäväriä ja käänteissään ripeä materiaali on poikkeuksellisen vauhdikasta kamaa big bandille, mutta toisaalta trion vahvat yksilöt eivät tässä ympäristössä pääse esille eikä big band aina pysy sävellysten perässä parhaalla tavalla.

Parhaimmillaan hitaammissa biiseissä levy on todella sykähdyttävää kuunneltavaa, sekä Untitled#1 että Stillness kasvavat komeisiin mittasuhteisiin nousten alkuperäisiä trioversioita korkeammalle tasolle, toisaalta nopeat iloittelut Herne Hill ja Urban Control jäävät latteiksi vaikka torvet parhaansa tekevätkin.

Kokonaisuutena levy on oiva lisä Phronesis-fanin levyhyllyyn eikä hassumpi levy vauhdikasta modernia big band musiikkia etsiville, mutta ei kuitenkaan korvaa Phronesiksen triolevytyksiä “niinä varsinaisina”.

Uutta levyä voi tilata bändin Bandcamp-sivun kautta tai kuunnella Spotifysta.

 • Jasper Høiby, basso
 • Ivo Neame, piano
 • Anton Eger, rummut

&

 • Julian Argüelles, orkesterinjohto ja sovitukset
 • Frankfurt Radio Big Band
 • Saksotonif:
 • Heinz-Dieter Sauerborn  
 • Oliver Leicht
 • Tony Lakatos
 • Steffen Weber
 • Rainer Heute
 • Trumpetit:
 • Frank Wellert 
 • Thomas Vogel
 • Martin Auer 
 • Axel Schlosser 
 • Pasuunat;
 • Günter Bollmann
 • Peter Feil 
 • Christian Jaksjø  
 • Manfred Honetschläger
 • Kitara:
 • Martin Scales 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *