Jukka Eskola Soul Trio Sellosalissa


Jukka Eskola Soul Trion levynjulkaisukiertueen kolmas etappi Porvoon ja Helsingin jälkeen sijaitsi Espoon Leppävaarassa. Sellosalin konsertista teki erityisen, että trio sai vieraakseen ensimmäistä kertaa samoin äskettäin uuden levyn julkaisseen saksofonisti Jukka Perkon. Harvinaislaatuinen tilaisuus ei vetänyt Sellosalin perjantai-iltaan kovin paljoa väkeä – epäilemättä edellisen päivän konsertti G Livelabilla jossa vierailijana esiintyi Timo Lassy verotti väkeä tältä keikalta.

Bändi aloitti trio-muodossa Railyard Boogiella ja MorellaVahvana solistina monista yhteyksistä tunnettu Eskola otti homman hienosti haltuuin niin trumpetilla kuin pehmeämmällä flyygelitorvella tempaisten kuulijat mukaansa kepeästi svengaavalle rytmimatkalle.

Sitten lavalle saatiin Perkokin joka toi oman melodisen mausteensa. Harmonisesti yksinkertaisempaan ja enemmän groove-painotteiseseen soul jazz materiaaliaaliin kuten Hong Thong Perkon soitto ei istunut yhtä hyvin kuin levylläkin vierailevan Lassyn, mutta nopeammissa svengi-hetkissä se sitten korvaantui. Erityisesti ainoana kappaleena Soul Trion levyn ulkopuolelta kuullussa Perkon äskettäin levyttämässä Dizzy Gillespien Bebopissa, nopeassa For Anne Lee -bluesissa ja encore-biisissä Sweet Honey Bee  Eskolan puhaltimien ja Perkon saksofonin yhteispeli oli herkullista kuultavaa.

Rumpujen takana Teppo Mäkynen näytti vahvoja otteita niin tyylikkäänä komppaajana kuin paikoin myös vahvana solistina – Mäkysen reperutaarin parhaita näytepaloja kuultiin niin Jumpin’ Punkinsin perinteisessä svengissä kuin Sweet Honey Been modernimmassa breakbeat -iloittelussa. Mikko Helevän urut jäivät tällä kertaa kokoonpanon vaisummaiksi lenkiksi – vähän räväkkyyttä ja lisää äänenvoimakkuuttakin olisi tosin urkupatteriin toivonut isossa tilassa.

Mainiossa parituntisessa keikassa kuului pitemmän yhdessäsoittamisen tuoma rutinoituminen. Uusikin erikoisvieras istui joukkoon melko saumattomasti. Jukka Eskola Soul Trio joka pitää joka kerta minkä lupaa – nautittaavaa hyväntuulista soul jazz/hard-bop pohjaista herkuttelua.

  • Jukka Eskola, trumpetti, flyygelitorvi
  • Mikko Helevä, urut
  • Teppo Mäkynen, rummut
  • +Jukka Perko, alttosaksofoni

Kiertue jatkuu seuraavasti:

  • 13.5. Salo
  • 17.5. Oulu
  • 18.5. Lappeenranta
  • 19.5. Pieksämäki
  • 20.5. Turku

Jukka Eskola Soul Trio ja Jukka Perko Espoon Sellosalissa 13.5.2017


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *