Jazzpossun kesäkuun 2017 soittolista


Tässä kuussa soittolistan täyttävät viimeaikaiset mielenkiintoiset julkaisut – nyt siis kerralla uudet jazzlevyt haltuun parituntisella pyräyksellä!

spotify:user:pas2:playlist:5DX42yHqvgE4KnkHxGDb58

Vuoden odotetuimpia kotimaisia jazzjulkaisuja on ilmestynyt viime aikoina useampiakin – Verneri Pohjolan Pekka ehkä himotuin uusi levy, mutta free jazz trio Black Motorin Branchesia on myös herättänyt innostusta – onhan trion edellisestä täyspitkästä jo useampi vuosi.

Muita kotimaisia uutuuksia ovat Kari Ikosen Ikonostasis -projeki jonka voi kokea livenä G Livelabissa ensi viikolla 10.6., rumpali Jonne Taavitsaisen Threedom -trion – kitarassa Joel Parvamo ja bassossa Joonas Tuuri – Leap of Faith jonka nimibiisissä hienosti kaikki kolme nousevat esille ja Alexi Tuomarilan vahvan melodinen Kingdom.

Aasinsiltana ulkomaisiin julkailuihin toimikoon Alexi Tuomarilan ja Verneri Pohjolan levytkin julkaissut mainio Edition Records, jonka uusimpiin julkaisuihin kuuluu myös nuoren basisti Misha Mullov-Abbadon uusi riehakas levy Cross-Platform Interchange. Criss-Crossin mainion kuuluisiin uusiin perinnetietoisiin julkaisuihin kuuluvat trumpetisti Alex Sipiaginin Moments Captured ja pianisti David Kikoskin Kayemode – tässä  näytteenä Thelonious Monkin juhlavuoden kunniaksi Trinkle Tinkle. Tribuuttiasioilla on liikenteessä myös afrobeat-legenda Tony Allen jonka uusi EP tekee kunniaa Art Blakeylle.

Ensi perjantaina ilmestyy uusi Village Vanguardissa äänitetty livelevy trumpetisti Ambrose Akinmusiresta joka on kesällä tulossa myös Suomeen Pori Jazzeille – tässä tulevalta levyltä ennakkoon julkaistu pitkä veto.

Yksi tämän vuoden omalla sarallaan onnistuneimmista levyistä on brittiläinen instrumentaali hip-hop henkinen Alfa Mistin Antiphon. Hieman samaan suuntaan, joskin huomattavasti rönsyilevämmin, on kallellaan trumpetisti Christian Scott , jonka uusi levy Ruler Rebel jatkaa muutaman edellisen levyn hyväksi osoittamilla poluilla. Genrerajoja kolkuttelevan rytmillisestin vahvan segmentin pääteeksi vielä näyte uudelta Kneebodyn levyltä.

Kaksi tuntisen loppuun vielä hieman kokeellisempaa ja vapaampaa meininkiä – huilisti Nicole Mitchellin Sun Ra -henkistä afrofuturismia, ruotsalaisen Martin Küchenin johtaman Angles 9‘n keskisuuren kokoonpanon vahvaa tuuttausta, Suomessa alkuvuodesta 2016 vierailleiden legendaarisen Peter Brötzmannin ja pedal-steel kitaristi Heather Leigh’n Sex Tapea ja päätteeksi kahden omaperäisiä ääniä tuottavan puhaltajan rankka free kohtaaminen Cecil Taylor-maisen pianon kanssa – viime vuonna We Jazz -festareilla ihastusta herättänyt Peter Evans trumpetissa, Suomessa useasti etenkin Tampere Jazz Happeningissa vieraillut Mats Gustafsson saksofonissa ja pianossa Agustí Fernández.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *