Aino Acktén kamarifestivaali: Maria Laura Baccarini ja Régis Huby – Gaber, io e le cose


Koko kesälle levittäytyvässä Aino Acktén kamarifestivaalilla on viime vuosina kuultu paljon intiimiä musiikkia myös jazzin ja improvisoidun musiikin ystäville. Tänä vuonna Ackté -klubi järjestetään Kallion kirkon hienoissa tiloissa ja eilen keskiviikkona festivaalille saatiin ulkomaisia vieraita kun aiemmin yhdellä kiertueella ja yhdellä festivaalikeikalla Suomessa käyneet italialainen laulaja Maria Laura Baccarini ja ranskalaisviulisti Régis Huby Vapaat äänet -agentuurin tuomina.

Baccarini ja Huby esittivät tälläkin kertaa italialaisen laulaja/lauluntekijä/näytelmäkirjailija Giorgio Gaberin ja Sandro Luporinin musiikkia jonka italiankielisiin teksteihin Baccarinin välispiikit toivat sopivasti lisävaloa.

Duon esiintyminen oli vahvasti visuaalista. Konsertin alkupuolella huomio kiinnittyi Hubyn mittavaan efektipedaaliarsenaaliin jolla viulu ja sähköviulu monistuivat täyteläseiksi säestykseksi. Muutaman kappaleen jälkeen Hubyn monipuolinen soitto tuntuikin jo aivan luonnolliselta ja huomio alkoi kiinnittyä enemmän Baccarinin tulkintaan – tausta näyttelijänä näkyi heittäytyvänä ja fyysisenäkin tulkintana, laulu tuli lihaksi.

Hieno intiimi  konsertti jossa viulun ja laulun mahdollisuuksista saatiin irti yllättävän monipuolinen kokonaisuus.

 • Maria Laura Baccarini – laulu
 • Régis Huby – viulu, elektroniikka

Maria Laura Baccarini & Régis Huby Ackté-klubilla 7.6.2017

Baccarini ja Huby Vapaat äänet -kiertueella Suomessa:

 • 8.6. Kymijoen lohisoitto, Kotka
 • 9.6. Pori
 • 11.6. Janakkala

Jazzväkeä kiinnostavaa ohjelmistoa Aino Acktén kamarifestivaaleilla:

 • 14.6. Kääriäinen – Lyytinen – Hauta-Aho
 • 21.6. Juhani Aaltonen & Raoul Björkenheim Duo
 • 4.7. Joonas Haavisto Trio
 • 11.7. Alan Matheson – Wade Mikkola Duo
 • 12.7. Mika Kallio – Satu Rinnetmäki Impulsion
 • 15.8. Nordic Jazz Night – Rissanen-Strandberg Duo, Plastic Island

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *