Jazzpossun heinäkuun 2017 soittolista


Heinäkuun soittis saapuu luoksenne Utrechtista, jossa lämpötila on miellyttävästi ei ala päivisin ykkösellä. Tämän kuukauden avainsanoja ovat lähestyvä Pori Jazz, uudet levyt ja kova free jazz vääntö, josta tällä kertaa saadaan nauttia kaksituntisen koko jälkimmäinen puolisko.

Spotify-tunniste: spotify:user:pas2:playlist:0fcyx3WJRjeY0AHIxgYddd

Pori Jazz & uudet levyt

 • Joonas Leppänen – Homecoming
 • Ambrose Akinmusire – Brooklyn (ODB)
 • Alexi Tuomarila Trio – Vagabond
 • Olli Hirvonen – Absolute

Alkuun tämän vuoden uusia julkaisuja artisteilta jotka esiintyvät tämän vuoden Pori Jazzeilla – kotimaisia huippuja edustavat rumpali Joonas Leppänen, pianisti Alexi Tuomarila ja kitaristi Olli Hirvonen joka tuo New Yorkista tänä festarikautena muuten amerikkalaisen kokoonpanonsa Eurooppaan ensimmäistä kertaa keikkailemaan. Ulkomaisista vieraista kiinnostavimpaan päähän kuuluu ehdottomasti Ambrose Akinmusire jonka tuore livelevy on äänitetty legendaarisella Village Vanguard -klubilla.

 • Bill Frisell – Misterioso
 • The Bad Plus – Seven Minute Mind
 • Yussef Kamaal – Strings of Light
 • Herbie Hancock – Hang Up Your Hang Ups

Muista ulkomaisista noteerattakoon tässä Bill Frisell joka tuo Poriin trionsa jossa bassossa Tony Scherr ja rummuissa Kenny Wollesen – omalla kohdalla Frisellin edellinen vierailu Porissa parikymmentä vuotta sitten pitkälti sytytti kiinnostuksen uuteen jazz musiikkiin ja juuri tämän trion sain nähdä muutama vuosi sitten New Yorkissa John Zornin kuratoimassa Stonessa.

Melkerin 30 vuotta yhdessä soittanut The Bad Plus on suuren muutoksen edessä – pianisti Ethan Iverson on lähdössä bändistä, Orrin Evans tulossa tilalle, mutta vuoden loppuun asti keikat vedetään vanhalla jengillä, joten Porissa viimeisiä tilaisuuksia nähdä tämä oman sektorinsa tämän vuosituhannen amerikkalaisen jazzin suuri trio.

Viime vuoden ensi levynsä julkaisseista tulokkaista brittiläinen Yussef Kamaal on yksi eniten positiivista värähtelyä ainakin pitemmän päälle herättäneistä. Täällä suuri muutos on jo tapahtunut keväällä – Yussef Dayes ja Kamaal Williams eivät enää esiinny yhdessä, jo sovitut keikat jaettiin duon jäsenten välillä kahtia, Porissa täten esiintyy Yussef Dayes Presents Black Focus.

Festarien suurin jazznimi on eittämättä Herbie Hancock josta ei juuri vielä aktiivisten jazz-legendojen sarjassa kovemmaksi pääse. Uusi bändi on sähköisemmästä päästä – levyä vielä odotellaan, mutta otetaan klassista jazz-funk materiaalia 70-luvulta sillä välin.

Free jazz hommat

 • Pharoah Sanders – Red Black & Green
 • Noah Howard – Domiabra
 • Yosuke Yamashita Trio – Chiasma
 • Arthur Doyle & His New Quiet Screamers – Spells
 • Frank Lowe – In Trane’s Name

Kesä(kin) on hyvää aikaa kuunnella kunnon free jazz rytinää – kattauksen alkuun Pharoah Sandersia tuotannon karskimmasta laidasta ja samoin sävelin jatketaan listan loppuun hieman vähemmän tunnettujen nimien seurassa – Noah Howard, Yosuke Yamashita, Arthur Doyle ja komeasti tämän kuun listan päättävä Frank Lowen reilu puolituntinen In Trane’s Name.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *