Jazzrytmejä Prahassa 4 – Svengiä laineilla


Tiistaina oli etukäteen illan viihteeksi buukattu pieni jazzjokiristeily. Jazzboat kulkee päivittäin Prahan keskustan halki kulkevalla Vltava-joella, lähtö Cechuv-sillalta puoli yhdeksältä – huvi maksaa neljän ja viidenkymmenen euron välillä ruoasta riippuen ja siihen sisältyy kahden ja puolen tunnin reissu, kolmen ruokalajin ateria ja kolme settiä jazzia. Tyylilaji vaihtelee päivästä toiseen, muutaman klubi-illan paikallista skeneä seuranneena esiintyjälistasta löytyy jo tuttuja paikallisia nimiä. Tällä kertaa laivalla soitti kokeneiden herrojen perinnejazznelikko Jazz Revue.

Hyväntuulista, svengaavaa perinnejazzia kuulee Prahan suosituimmilla turistipaikoilla niinkuin aiemminkin juttusarjassa tuli todettua ja vuosien säännöllisen esiintymisen hioma ammattitaito kuului myös Jazzboatilla. Herrat eivät kuulemma olleet koskaan itse käyneet New Orleansissa, mutta soitto vaan sujui. Oli paljon Louis Armstrongin tunnetuksi tekemiä ikivihreitä ja Glenn Miller potpuria ja muita vanhan jazzin klassikoita karismaattisesti soitettuna. Erityisesti bändin johtohahmon suvereeni musisointi niin klarinetilla, tenorisaksofonilla kuin laulaen oli herkullista seurattavaa.

Ruokakaan ei ollut hassumpaa – tähän mennessä jazzpaatti on paras vaihtoehto jos haluaa yhdistää kolmisettisen jazzkeikan illalliseen. Toisena valttina voi mainita maisemat sikäli kun niitä ehtii ruoalta ja jazzilta katsomaan – joelta avautuu hyvät näkymät moniin Prahan kauneimmista rakennuksista, erityisesti Prahan linna on iltaisin valaistuna komea näky. Hetken aikaa laiva tosin joutuu seisomaan paikallaan kanavassa kun Kaarlen sillan lähellä olevan padon ohittaakseen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *