Jazzrytmejä Prahassa 6 – Perjantai-ilta pikku Glenin paikassa


Viimeisenä iltana suuntasimme U Malého Glenaan – pikku Glenin paikkaan. Muidenkin tässä juttusarjassa esiteltyjen klubien tapaan, myös täällä livemusiikki soi päivittäin – tarjolla päivästä riippuen jazzia tai bluesia tai jotain siltä väliltä. Perjantai-iltana yleisöä viihdytti Los Angelesista kotoisin oleva Chuck Wansley jazzpitoisella ohjelmistolla.

U Malého Glenan katutasossa sijaitsee pubityyppinen baari – hieman isompi kuin musiikille pyhittämätön alue kaupungin klubeissa yleensä. Livemusiikki tapahtuu täälläkin kellarissa, jossa musiikin kuuntelijoita palvelee toinen pieni baari ja varsin kiireinen tarjoilija. Varsinainen musiikkisali on käydyistä klubeista pienin, hieman reilun kymmenen hengen seurueemme täytti melkein puolet tästä luolasta. Sisäänpääsy maksaa noin 8 euroa ja poikkeuksellisesti maksetaan pois lähdettäessä. Musiikkia saatiin tähän hintaan kaksi kaupungin mittakaavassa pitkähköä settiä – yhdeksän jälkeen aloiteltiin ja soitto soi puolille öin.

Laulaja Wansley oli viimeisen päälle showmies – yritystä oli yleisön hengen nostatuksessa liikaakin, kyllä jazzyleisö viihtyy vähemmälläkin. Ohjelmisto oli standardipitoinen – croonermeininkiä, ikivihreitä, vocalese-vetoja ja paljon scat-laulua. Wansley elävöitti biisejä myös kertomalla tarinoita niiden taustalta.

Wansleyn bändi asettui viikon keskitason alapuolelle – muutamat musiikillisesti haastavammat biisit kuten Lush Life ja Chick Corean Spain näyttivät soittamisen rahkeiden rajat vaikka mitään kovin erikoista ei edes yritetty – puhtaalla viihdejazz linjalla oltiin liikkeellä, mutta sopiihan se perjantai-illan klubikeikalle.

  • Chuck Wansley – laulu
  • Osian Roberts – tenorisaksofoni
  • Martin Šulc – rummut
  • pianisti, basisti joiden nimi ei jäänyt mieleen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *