Sointi Jazz Orchestra – Tiernapojat


Rasmus Soinin johtama Sointi Jazz Orchestra on esittänyt joulun alla Tiernapoikia konserteissa jo muutamia vuosia ja tänä vuonna tämä kotimainen klassikko Soinin ja rumpali Siiri Partasen big band sovituksina on julkaistu myös levyllä.

Idean äiti on rumpali Partanen joka on kuulemma kova joulufani ja ilahduttavasti Soinnin tulkinta Tiernapojista on lämminhenkinen ja alkuperäistä laulunäytelmää kunnioittava eikä mukana ole postmodernia ironiaa tai pakotettua huonosti sopimatonta jazzahdusta – mitä nyt Hoo jos minä ole musta… hieman teennäisesti svengaa.

Seitsemäntoistahenkisen big bandin solisteina kuullaan neljää laulajaa – Kalle Ruusukallio Herodeksena, Lauri Mikkola Murjaanien kuninkaana, Juuso Waris knihtinä ja Minna Tuuliainen Mänkkinä. Pakolliset puheosuudet hoidetaan vikkelästi joten pääpaino pysyy levyn koko keston ajan musiikissa – laulu sujuu nelikolta hyvin niin erikseen kuin yhdessäkin, jokaisella on oma ilmeikäs äänensä joka sopii big bandin soundiin ja yhteislaulujen harmoniat toimivat hienosti.

Instrumentaalipuolella Sointi Jazz Orchestran vahvuus on ollu monipuolinen puhallininstrumenttien käyttö ja tästä saadaan nytkin nauttia. Bändille on löytynyt tilaa kahdelle instrumentaaliraidalle, mutta suurimmaksi osaksi musiikki tukee laulajien työtä ja tekee suhteellisen yksinkertaisista Tiernapoika-lauluista kunnianhimoisempia teoksia.

Kokonaisuutena Tiernapojat toimii hyvin. Tutut melodiat ja tarina luovat punaisen langan jota seuraten 50 minuuttia kuluu aivan siivillä levyn parissa. Ken kaipaa joulun odotukseensa sydämellä tehtyä konstailematonta joulujazzlevyä niin tässä sellainen on.

Sointi Jazz Orchestra on Tiernapojat-kiertueella seuraavasti:

 • 10.12. Oulun kaupunginteatteri klo 15
 • 14.12. Helsinki, Vuotalo klo 19
 • 15.12. Tampere, Tampere-talo klo 19:30
 • 20.12. Espoo, Sellosali klo 19

 

 • Solistit:
 • Kalle Ruusukallio (Herodes)
 • Lauri Mikkola (Murjaanien kuningas)
 • Juuso Waris (Knihti)
 • Minna Tuuliainen (Mänkki)
 • Sointi Jazz Orchestra:
 • Rasmus Soini – musiikinjohto
 • Petteri Hietamäki – altto- ja sopraanosaksofoni, huilu
 • Pekka Seppänen – alttosaksofoni, klarinetti
 • Frans Thomsson – sopraano- ja tenorisaksofoni, huilu, klarinetti
 • Sampo Kasurinen – baritonisaksofoni, bassoklarinetti
 • Tommi Kolunen – trumpetti, flyygelitorvi
 • Tomi Nikku – trumpetti, flyygelitorvi
 • Ilkka Arola – trumpetti, flyygelitorvi
 • Jasmin Afaneh – trumpetti, flyygelitorvi, huilu, alttohuilu
 • Hannes Kaukoranta – käyrätorvi
 • Mikko Haanpää – pasuuna
 • Panu Luukkonen  – pasuuna
 • Heikku Tuhkanen – pasuuna
 • Kenneth Ojutkangas – tuuba
 • Aleksis Liukko – piano
 • Kaisa Mäensivu – kontrabasso
 • Siiri Partanen – rummut

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *