Jazzpossun helmikuun 2018 soittolista


Helmikuussa ihmetellään käynnistyneen jazzvuoden tarjontaa – kaikki listan kappaleet ovat vähintään Spotify’ssa ilmestyneet 2018.

Samalla alkunsa saa myös uusi 2018 vuosilista – tälle soittolistalle kerään mielenkiintoisia jazzjulkaisuja koko vuoden ajan. Tämän jutun ilmestyessä listojen sisältö on sama, mutta vuosilistaan tulee lisää biisejä koko loppuvuoden ajan, joten sitä ainakin kannattaa seurata sikäli kun uusi jazz kiinnostaa.

Tämän kuukauden soittis ohessa – vuosilistaan pääset tästä linkistä: http://spoti.fi/2s78QU5

  • Kuukauden listan Spotify-tunniste: spotify:user:pas2:playlist:4sZDEFjiLfmYBpF9X4Czfm
  • 2018 vuosilistan Spotify-tunniste: spotify:user:pas2:playlist:3QDSnRgdeShJwKowsGe4FE

Mukana muutamia ennakkobiisejä vielä tulossa olevilta levyiltä – ensi perjantaina 9.2. ilmestyvät Walter Smith III:n Twio ja kesällä Pori Jazzeille tulevan GoGo Penguinin A Humdrum Star. Seuraavalla viikolla 16.2. on tulossa viime vuonna Sellosalissa yleisöä livenä kovasti innostaneen Tigran Hamasyanin For Gyumri. 

Sitten seuraavalla viikolla 23.2. ilmestyy suomalaisittain yksi alkuvuoden ehdottomasti odotetuimmista: Verneri Pohjolan ja Mika Kallion duo-levy Animal Image. Tämä duo myös maaliskuussa peräti 15 kaupungin Suomen kiertueella – seitsemällä keikalla mukana myös ranskalainen Les Voyageurs de L’Espace. Maaliskuulle asti menee puolestaan julkaisu Phronesiksen pianistina parhaiten tunnetun Ivo Neamen Moksha -levyn julkaisu – ensimmäinen biisi nyt siis kuitenkin kuultavissa.

Tulevia ja viime aikoina menneitä jazzkeikkoja seuraaville listalta löytyy ajankohtaisia nimiä – kotimaisista tällä viikolla Kokolla julkkareita juhli saksofonisti Janne Huttunen, kiertueelle on lähdössä uudella levyllä paljon positiivista huomiota jo kerännyt Mopo ja Espoossa April Jazz Club -kauden avasi mm. Steely Danin kanssa yhteistyötä tehnyt ja lähemmäs 20 omallakin nimellä levyä julkaissut Walt Weiskopf tanskalaisine taustajoukkoineen.

Vähän vähemmälle huomiolle tuntuu jääneen Alexi Tuomarilan, Andre Fernandeksen, Jonne Taavitsaitsen ja Joonas Tuurin Lithiumin uuden levyn julkaisu hollantilaisella Challenge Recordsilla – kannattaa tutustua! – Helsingin julkkarikeikka 11.2. Tenho Restobarissa.

Viime vuoden korkeamman profiilin festarivieraista uutta musiikkia ovat julkaisseet Porissa esiintynyt kitaristi Julian Lage ja rumpalisuuruus Steve Gadd jonka uuden bändin toisena johtohahmona on Gaddiakin suurempi jazzlegenda Chick Corea. Tulevista festarivieraista listalla on edustettuna ruotsalainen Bobo Stenson Trio joka esiintyy 28.4. April Jazzeilla samalla keikalla Ilmiliekki Quartetin kanssa.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *