Janne Huttunen – Janne Was Here


Saksofonisti, tuottaja, säveltäjä Janne Huttunen on ollut monessa mukana – pophittejä ja kertakäyttömusiikkia Anna Abreusta Munamieheen soundtrack-musiikkia mm. Apulanta-leffaan Teit meistä kauniin ja #lovemilla -sarjaan ja niin edelleen. Nyt Huttunen on tehnyt täsmäiskun jazzin puolelle, bändissä Huttusen säveltämää musiikkia tulkitsemassa on ensiluokkainen kaarti jazzväkeä – pianossa Henri Mäntylä, bassossa Ville Herrala ja rummuissa Jaska Lukkarinen paikoin mukana vahvistuksina myös Kalevi Louhivuori trumpetissa, Jay Kortehisto pasuunassa ja Abdissa Assefa.

Jälki on miellyttävää ja ammattitaitoista, Huttusen sävellykset tuntuvat luontevan jazzhenkisiltä – aivan uskottavaa modernia melodista jazzia, ei mitään genre-lomailua. Vahvimmin vertailukohdaksi mieleen nousee Eero Koivistoisen nykyisen kvartetin musiikki ja laajemminkin kokoonpanot joissa pianisti Alexi Tuomarila vaikuttaa. Huttusen soitto on selkeää, joskin vähän geneerisen makuista – kovin persoonalliselta se ei tunnu, mutta kyllä näillä eväillä ihan hyvin enemmänkin jazzbändeissä varmasti keikkaa riittäisi.

Muutamissa sävellyksissä on vähän enemmän mausteita – Capetown Boogie Woogie keinuu rennolla afrobeat-henkisellä rytmillä ja nimibiisi Janne Was Here on raukeasti venyttelevine nuotteineen film noir -soundtrackhenkinen. Ehdottomaksi huippuhetkeksi nousee kuitenkin Mumble and Rumble jossa Huttusen ja Mäntylän sooloihin saadaan hyvää meiningin kasvatusta ja dramatiikkaa.

Bändi soittaa asiallisesti, mutta ehkä hieman varovaisesti – erityisesti Lukkarinen tuntuu levyllä varsin vaisulta herran taidot tuntien.

Uutta levyä myy LP:nä Digelius. Kahta raitaa pitempää digi-versiota voi myös kuunnella Spotifysta:.

  • Janne Huttunen – saksofoni
  • Henri Mäntylä – piano
  • Ville Herrala – basso
  • Jaska Lukkarinen – rummut
  • Kalevi Louhivuori – trumpetti
  • Jay Kortehisto – pasuuna
  • Abdissa Assefa – lyömäsoittimet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *