Josén Pimeä Puoli – Ihanasti Kyyninen


Jose Mäenpää tunnetaan jazzin kuuntelijoiden parissa parhaiten Dalindèon trumpetistina, mutta Mäenpää on myös kyvykäs laulaja. Mäenpään Josén Pimeä Puoli -bändin – bassossa Arto Nurmi ja rummuissa vapaamman ilmaisun parista mm. Good Romans -duosta tuttu Jussi Miettola – esittelee Mäenpään ilmeikkäänä ja persoonallisena laulajana ja lauluntekijänä.

Josén Pimeän Puolen musiikki on hieman rosoista, svengaavaa, hyvinkin retroa mutta myös jollain tavalla dekadenttia – käsin tehdyn tuntuisa kapakkajazzia ja kellaritwistiä. Levyn mittaan nousi mielleyhtymiä 70-luvun lopun ja 80-luvun meininkiin – vähän varhaista Tuomari Nurmiota ja J.Karjalaista ja sen sellaista, paikoin kurvataan vähän iskelmähenkisempiin tunnelmiin. Jos ajatus Dalindèon trumpetistin laululevystä kiinnostaa niin levy ei pettäne odotuksia – paljon on samaa henkeä kuin Kallio -ajan Dalindèossakin.

Mäenpään sanoitukset ovat paikoin teräviä, mutta välillä kyllä tuntuu vähän liian paatoshenkiseltä – niin kauan kun pilke on slimäkulmassa niin homma menee hyvin.

Sympaattinen levy enimmäkseen lyhyitä alle kolmeminuuttisia makupaloja – melko pelkistettyssä musiikissa on tallella oleellinen ja persoonallinen lauluilmaisu saa riittävästi tilaa. Varmasti toimisi vielä paremmin livenä sopivassa kapakka/kellarihenkisessä ilmapiirissä.

Julkaisukeikka 9.3. Helsingissä Nukketeatteri Sampo yhdessä Jay Kortehiston uuden levyn kanssa – uutta levyä voi tiedustella bändin Facebook-sivujen kautta ja keikalta varmasti saa. Sitä voi myös kuunnella Spotifyssa.

Josén Pimeä Puoli

  • Jose Mäenpää– laulu, piano, kappaleet
  • Arto Nurmi– basso
  • Jussi Miettola– rummut
  • +Pedro Hietanen– harmonikka (Foliohattuhommaa)
  • +Pope Puolitaival– saksofoni, (Tuhkaa)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *