Mopo & Raoul Björkenheim & Mikko Innanen Sellosalissa


Mopo -trio saapui Mopocalypse -levyn julkaisutunnelmissa Espoon Sellosaliin mukanaan vain tällä keikalla kaksi mielenkiintoista vierasta – kitaristi Raoul Björkenheim ja saksofonisti Mikko Innanen.

Kaksisettinen alkoi triomuodossa muutamalla kappaleella ja Mopocalypsen materiaalia kuultiin paljon, mutta kyllä keikasta päällimmäiseksi jäi mieleen sen ainutlaatuinen luonne vierailijoineen. Mopocalypsen ulkopuolelta kuultiin Tökkö -singlen b-puoli, hieman vinksahtaneen film noirahtava Nääspossu jonka levytetylläkin versiolla Björkenheim vierailee ja muutamia muita Mopon omia sävellyksiä kuten levyltä viime metreillä syystä tai toisesta tippunut My Best Friend joka on kummitellut Soundin levyarvostelussakin – liekö tiedossa myöhemmin toinen single-julkaisu johon tätä biisiä säästellään.

Myös Björkenheimin ja Innasen kynistä kuultiin musiikkia. Krakataun Dog Honkkia ei ole kuulemma livenä pariinkymmeneen vuoteen soitettu, Innasen sävellys olikin sitten tuoretta vain viime vuonna isommalla 10+ kokoonpanolla vedettyä funkahtavaa menoa joka oli spiikin mukaan Yusef Lateefin ideoista ammentanut innoitusta – olipahan komea veto se, tästähän saisi vaikka hyvän free funk-henkisen bändin.

Mopocalypsen yhteydessä on puhuttu paljon Mopon rauhoittumisesta ja kypsymisestä, mutta Sellosalin keikka oli sitten ehkä jotain ihan muuta ja hyvä niin. Riehakkaissa isoissa vedoissa tunnelma oli parhaimmillaan – Björkenheimin kitara toi vähän erilaista jännitettä siinä missä Innasen saksofonit pelasivat hienosti yhteen Linda Fredrikssonin fonien kanssa, pieni hiomaton häröhenkisyys alleviivasi kokemuksen ainutlaatuisuutta. Sitä oikein toivoi että äänenvoimakkuutta olisi ollut enemmänkin niin olisi väkevin töräyttely päässyt oikeuksiinsa.

Mopo

  • Linda Fredriksson – saksofonit
  • Eero Tikkanen – bassot
  • Eeti Nieminen – rummut
  • +Raoul Björkenheim – kitara
  • +Mikko Innanen – saksofonit

Mopo, Raoul Björkenheim ja Mikko Innanen Sellosalissa 7.3.2018


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *