Lauluyhtye Bulevardin Taxi julkaisi uuden levynsä Ravintola Kaisaniemessä


Lauluyhtye Bulevardin Taxi on pitänyt perinteisen svengaavaa ja viihdyttävää jazzlauluyhtyeperinnettä yllä jo yli kolmen vuosikymmenen ajan. Uudella levyllä esitellään sen nykyisen johtajan,  Teppo Salakan, bändille tekemiä sovituksia. Näitä kuultiin myös paljon keikalla, mutta kolmeen settiin mahtui myös edellisen johtajan – Four Catsin riveissä jo 60 vuoden ajan lähtemättömästi suomalaiseen lauluyhtyekulttuuriin vaikuttanut Pentti Lasanen – sovituksia ja olipa 81 vuotias Lasanen taustaorkesterissakin basisti Ilkka Hanskin ja rumpali Jartsa Karvosen vahvistuksena saksofoneineen ja klarinetteineen mukana menossa tälläkin keikalla.

Ravintola Kaisaniemi tarjosi 11 laulajan ja bändin musiikkiviihteelle sopivat puitteet – dinner & show -henkinen meininki on pitkälti mennyt muodista tällä vuosituhannella, mutta kyllä se konseptina vieläkin toimii ja yleisöä oli saapunut paikalle mukavasti. Ohjelmiston painopiste oli suomenkielisessä jazziskelmässä, oli se sitten suomalaisina sävellyksinä – säveltäjäkaartissa olivat suuret nimet edustettuina, Erik Lindströmin Pikku midinetti, George de Godzinskyn Sulle salaisuuden kertoa mä voisin ja Lasse Mårtensonin Laiskotellen – tai suomenkielisin sanoin tuttuihin standardeihin – mm. Kissa vieköön, Tien kuningas, Musta Pekka, Porttikiellon mä sain (Don’t Get Around Much Anymore) ja melko hillittön Teppo Salakan käännös It Don’t Mean a Thing: Rymättylä. Vaan toimi laulu englanniksikin niinkuin mm. On the Sunny Side of the StreetGee Baby Ain’t I Good to youNature Boy ja No Moon at All.

Harmonisen laulun ohella showtunnelmaa toivat pienet koreografiat ja esiintymisasujen vaihdot settien välillä. Tässä ajassa jossa kevyiden bändikeikkojen ja megaproduktioiden kuilu kasvaa oli ihan virkistävää välillä nähdä inhimillisen kokoista tekemistä jossa on kuitenkin tiettyä yrittämisen henkeä ja panostamista mukana. Ravintola Kaisaniemessä koettiin perinteisen svengin parissa viihdyttävä ja lämminhenkinen ilta kaiken kaikkiaan.

Lauluyhtye Bulevardin Taxi

 • Sopraanot:
 • Pirjo Nurmi
 • Eeva Tavast
 • Minna Kanamäki
 • Varpo Lindberg
 • Altot:
 • Minna Salo
 • Marjo Kaustell
 • Tuire Leppälä
 • Tenori:
 • Hannu Siniketo
 • Markku Hakonen
 • Bassot:
 • Leif Sandell
 • Heikki Pylkkänen

 

 • Teppo Salakka, kapellimestari, piano
 • Pentti Lasanen, alttosaksofoni, klarinetti
 • Ilkka Hanski, basso
 • Jartsa Karvonen, rummut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *