Kari Ikonen Trio – Wind, Frost & Radiation


Kolmannella studiolevyllään Wind, Frost & Radiation pianisti Kari Ikosen trio ottaa askeleen kohti tavanomaisuutta. Edellisille levyille oli ominaista erilaisilla musiikkityyleillä herkuttelu ja toisella Beauteous Tales and Offbeat Stories levyllä villimmät ja vapaammat pienet tunnelmapalat erottivat levyn modernien pianotriojen valtavirrasta.

Mutta kovinkaan kauaksi ei tämäkään omena ole siitä puusta pudonnut. Armenialaistaustainen basisti Ara Yaralyan on vaihtunut Olli Rantalaan, mutta kaunis melodinen jousellasoitto luonnistuu hyvin Rantalaltakin ja on ripaus armenialaistakin musiikkia mukana trion tulkitessa Karen Hachaturianin musiikkia.

Levyn nimi heijastuu yksittäisissä kappaleissa – avausraitaa innoittaa Länsi-Afrikassa puhaltava Harmattan-pasaatituuli, säteilyä löytyy Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuuden autioittamasta Pripyatista ja The Roaring Frost on puolestaan Alice Meynellin runoon sävelletty kappale jonka tulkitsee laulaja Mia Simanainen. Kaikki oivia esimerkkejä Ikosen monipuolisesta innoitteiden kirjosta.

Trio näkyy levyn kannessa ylösalaisena heijastumana lammikossa jalkoihin ja korkeintaan keskivartalon heijastumaan rajattuna. Siinä on jotain kuvaavaa – hieman etäistä melankoliaa, pohdiskelevaa asennetta mutta myös yllättäviä uusia näkökulmia.

Uutta levyä myy CD:nä Levykauppa Äx. Levystä on myös vinyyliversio jonka joutuu ehkä tilaamaan Saksasta levyn julkaisseelta Ozellalta.

Bändillä on levyn julkaisun jälkimainingeissa keikkoja tulossa seuraavasti:

  • Kari Ikonen, piano
  • Olli Rantala, basso
  • Markku Ounaskari, rummut
  • +Mia Simanainen, laulu


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *