Jazzia Flow’ssa 2018 – Olli Ahvenlahti New Quartet


Olli Ahvenlahti New Quartet Balloon 360 -lavan ilmapallon alla perjantaina

Jazz on aina kuulunut urbaanin musiikin ja taiteen tapahtuma Flow Festivalin ohjelmistoon – olihan festivaalin perustaja Tuomas Kallio joka yhtä toimii live-musiikin taiteellisena johtajana myös yksi herroista Five Corners Quintetin takana. Kolmipäiväinen festivaali sisältää tänäkin vuonna jazzia kaikkina kolmena päivänä.

Hämärtyvässä perjantai-illassa lavalle nousi Olli Ahvenlahti New Quartet – tenorisaksofonissa Jussi Kannaste, bassossa Flow’s jazztarjonnan ikoniksi noussut Antti Lötjönen joka on soittanut festivaaleilla joka vuosi – nyt siis 15. kerta – ja rummuissa Jaska Lukkarinen.

Setissä kuultiin odotetusti viime vuonna ilmestyneen Thinking, Whistling levyn kappaleita. Rennosti ja hosumatta homma rullasi eteenpäin, Ahvenlahti spiikkasi joviaalisti suomeksi ja englanniksi biisien väleissä nuotteja pleksilasin alle vaihtaessaan. Ahvenlahden uudet sävellykset ovat hienolla tavalla ajatonta jazzia joka toimi nyt avoimessa ulkotiloissa ehkä vielä paremmin kuin talven We Jazzeilla Aleksanterin teatterissa.

Jaska Lukkarinen ja 15. Flow’n mies Antti Lötjönen

Bändistä sekä Lötjönen että Lukkarinen onnistuivat solisteina, etenkin Lukkarisen tutulla tavalla räväkät soolohetket kirvoittivat yleisöstä runsaat suosionosoitukset.

Joinakin edellisinä vuosina Balloon 360 ulkoilmalava joka tänäkin vuonna toimii useimpien jazzsettien näyttämönä on sijainnut päälavan vieressä ja kärsinyt paitsi muiden lavojen meluhaitoista myös melkoisesta tungoksesta. Nyt Balloon on sijoitettu lähelle festivaalin sisäänkäyntiä suhteellisen kauas muista lavoista hieman omaan maailmaansa runsaiden ruoka- ja juomamahdollisuuksien luokse. Ratkaisu tuntuu onnistuneelta, äänentoistossa oli potkua mutta akustisen kvartetin soundi ei kärsinyt.

Monien genrejen suurella festivaalilla jazzin ystävää aina akustisten jazzbändien mahdollisuus erottua humusta omilla vahvuuksillaan. Perjantain jälkeen voi todeta, että Flow’n Balloon -lavalla jazz voi – ja soi – hyvin.

Olli Ahvenlahti ja Jussi Kannaste
  • Olli Ahvenlahti – piano
  • Jussi Kannaste – saksofoni
  • Antti Lötjönen – basso
  • Jaska Lukkarinen – rummut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *