MÖLy Trio – Floating in Nauvo and Other Stories


MÖLy Trio ovat saksofonisti Jaakko Martikainen, rumpali Johan Ölander ja basisti Pasi Lyysaari. Turun seudulla vaikuttavan kokoonpanon sukunimiin perustuva trion nimi kannattaa ottaa huumorilla sillä mitään mölyämistä ei ole luvassa tältä saaristojazzia soittavalta kokoonpanolta. Ensilevy Floating in Nauvo and Other Stories julkaistiin ensin omakustanne-CD:nä vuonna 2017 ja nyt uusi Eclipse Music Digital -alamerkki tuo levyn saataville laajemmille kuulijakunnille digitaalisissa kanavissa.

Bändin itsensäkin hyväksymä saaristojazz termi sopii musiikille hyvin, se on kiireetöntä ja avaraa ja intiimin pienimuotoista. Ja onhan se jazzia myös, hyvingin svengaavaa sellaista Damenorishin rennosti kävelevästä bassolinjasta Remu the Dogin kujeilevampaan menoon ja Pattern Solutionin ripeämpään boppiin. Sävellyksistä vastaa saksofonisti Martikainen – melodiat ovat tärkeitä ja sävelen kuljetus huolellista, soitto tuntuu harkitulta.

MÖLy Trio kuulostaa hieman astetta jazzpiireissä nimekkäämmältä Jaska Lukkarisen triolta, ei yhtä kunnianhimoiselta, mutta MÖLyssä on tietynlaista ilmaisun selkeyttä ja rehellisyyttä – hyvän mielen musiikkia.

Levyn CD-julkaisua saa vielä Levykauppa Äxästä. Uusi

  • Jaakko Martikainen – tenorisaksofoni
  • Johan Ölander – rummut
  • Pasi Lyysaari – basso

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *