Tuomas J. Trio – Megetme


Pianisti Tuomas J. Turunen on jo hyvän aikaa kuulunut suomalaisen jazzin nouseviin nimiin ja jazzelämää seuraaville tuttu mm Aili Ikosen bändistä, Elena & the Rom Ensemblestä ja Fifth Avenuesta. Ensimmäinen omiin nimiin, tai ainakin lähelle sitä – bändin nimi siis Tuomas J. Trio – menevä levy on juuri ilmestynyt Megetme – triossa huippuluokan soittokaverit, bassossa Jori Huhtala ja rummuissa Tuomas Timonen. Levyllä neljällä raidalla seitsemästä vierailee saksofonissa myös Manuel Dunkel.

Levyssä viehättää erityisesti se että se on vahvasti kiinni jazzin perinteessä ollen kuitenkin moni-ilmeinen ja tyylillisesti rikas. Megetme alkaa erityisen vahvasti, iloisesti hyppelehtivää nimiraitaa seuraa Lexington joka on ehkä levyn kohokohta jolla erityisesti Dunkel näyttää vahvuutensa solistina Michael Breckerin hengessä soittavana taiturina – erittäin hieno yhdistelmä yksinkertaista teemaa ja herkullista intensiivisempää sooloilua.

Melancholy tuo tullessaan Esbjörn Svensson -maista melodista vivahdetta kun taas Monky on tiukemmin kiinni svengaavassa perinteessä. Monipuolinen kattaus siis tyylejä ja tunnelmia Turusen omissa sävellyksissä.

Loppupuolelle mentäessä monipuolisuus ehkä hieman kostautuu – Hymn on rauhallinen balladi joka tuntuu vievän tuulen purjeista eikä oikein tunnelma nouse uudestaan alkupuolen huippuhetkien tasolla vaikka lopetusraita Luca onkin mainio jazzvalssi Dunkelin sopraanosaksofonin maustamana.

Vaan eipä tuo paljoa haittaa – Megetme kuuluu tämän vuoden kotimaiseen kärkeen perinnetietoisemmissa jazzlevyissä ja erityisesti Manuel Dunkel onnistuu erinomaisesti solistina. Aika

  • Tuomas J. Turunen – piano
  • Jori Huhtala – basso
  • Tuomas Timonen – rummut
  • +Manuel Dunkel – saksofoni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *